כרובית קריספית, זהובה ומלאת טעמים

מצרכים
- כרובית גדולה ועסיסית של מרינה
לרוטב:
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות חמאת בוטנים
- 2 כפות טחינה
- כף סילאן
- כף רוטב סויה
- כפית שום כתוש
- חצי כפית מלח
לרוטב צ'ימיצ'ורי ביתי מושלם:
- חופן פטרוזיליה
- חופן כוסברה
- כ2 – 3 כפות שמן זית
- מלח לפי הטעם
- חצי גמבה אדומה
- 2 – 3 פרוסות פלפל ירוק (לא חובה)
- 2 שיני שום
הוראות הכנה
- מרתיחים את הכרובית כ-10 דקות עד להתרככות חלקית
- מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
- מניחים את הכרובית בתבנית עם נייר אפייה ומורחים עליה את הרוטב בנדיבות בכל הקיפולים של הכרובית.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ-40 דקות, עד שהכרובית זהובה ושחומה.
- רוטב צ'ימיצ'ורי – טוחנים את כל המרכיבים יחד במעבד מזון.