כרובית קריספית, זהובה ומלאת טעמים

מתכון לכרובית קריספית, זהובה ומלאת טעמים
time-cook
הכנה - 20 דק'
כולל שעה
difficulty
רמת קושי - קל
5 servings
כמות מנות

מצרכים

  • כרובית גדולה ועסיסית של מרינה

 

לרוטב:

  • 3 כפות שמן זית
  •  2 כפות חמאת בוטנים
  • 2 כפות טחינה
  • כף סילאן
  • כף רוטב סויה
  • כפית שום כתוש
  • חצי כפית מלח

 

לרוטב צ'ימיצ'ורי ביתי מושלם:

  • חופן פטרוזיליה
  • חופן כוסברה
  • כ2 – 3 כפות שמן זית
  • מלח לפי הטעם
  • חצי גמבה אדומה
  • 2 – 3 פרוסות פלפל ירוק (לא חובה)
  • 2 שיני שום

 

הוראות הכנה

  1.  מרתיחים את הכרובית כ-10 דקות עד להתרככות חלקית
  2. מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
  3. מניחים את הכרובית בתבנית עם נייר אפייה ומורחים עליה את הרוטב בנדיבות בכל הקיפולים של הכרובית.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ-40 דקות, עד שהכרובית זהובה ושחומה.
  5. רוטב צ'ימיצ'ורי – טוחנים את כל המרכיבים יחד במעבד מזון.

מתכונים דומים

  • קערת גנג האדט תאילנדי עם פטריות, רוטב כהה, צ'ילי ועשבי תיבול, מוגשת לצד אורז

    גנג האדט – תבשיל פטריות תאילנדי עם חריפות מעודנת וטעם עמוק

  • בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות, חתוך ומוגש על צלחת עם רוטב בצד

    בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות – מנה קלאסית שחוזרת ובגדול

  • שניצל פטריות קראנצי פריך ומוזהב בצלחת – מתכון מושחת של מרינה פטריות

    שניצל פטריות קראנצי ומושחת במיוחד

  • מרק עדשים כתומות חם ומעוטר בעשבי תיבול – מתכון פשוט וטעים

    מרק עדשים כתומות עשיר וטעים

  • מתכון פורטבלו חגיגית בטמפורה.

    פורטבלו חגיגית בטמפורה - מתכון מושלם למנה ראשונה - limor_ozery_food@

  • לכל המתכונים