אגרול קריספי ממולא בטופו עם רוטב אסייתי מושלם - בשיתוף עם foody_israel

מרינה פטריות - אגרול ממולא בירקות וטופו
time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל שעה
difficulty
רמת קושי - בינוני
10 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 3/4 חבילה עלי סיגר
  • 1 בצל בינוני פרוס דק
  • 1/2 שקית לקט לסלט בסגנון אסייתי טעם הטבע- או 150 גרם כרוב, גזר וקולורבי פרוסים דק
  • 3 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק
  • 1 כוס נבטים סיניים
  • 1/2 חבילה טופו קשה מגוררת

 

לתיבול:

  • 5 כפות רוטב סויה
  • 2 שיני שום כתוש
  • 1 כפית שורש ג’ינג’ר מגורר
  • 2 טיפות שמן שומשום
  • 1 קורט פלפל שחור גרוס

 

לדבק:

  • 1 כף קמח לבן
  • 2 כפות מים

 

 

לרוטב:

  • 4 כפות רוטב סויה
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית שורש ג’ינג’ר מגורר
  • 1 כפית פלפל צ’ילי אדום קצוץ
  • 1 טיפה שמן שומשום
  • 1/4 כפית רוטב דגים (לא חובה, אם רוצים להשאיר צמחוני)

 

להגשה:

  • 1/4 חבילה עלי רוקט טעם הטבע

הוראות הכנה

  1. שמים את הירקות והטופו בקערה, מתבלים בסויה, שום, גינג’ר, שמן שומשום ופלפל שחור.
  2. בעזרת כפות הידיים לשים היטב את המילוי ונותנים לתערובת לנוח למשך 30 דקות.
  3.  מסננים את הירקות מנוזלים בעזרת מסננת.
  4. מכינים בקערית את ה”דבק” להדבקת הרול.
  5. פורסים דף סיגר על משטח העבודה, מניחים בתחתית הדף 2 כפות מהמלית ומגלגלים את הסיגר (מקפלים את הקצוות פנימה וסוגרים). כדי שהסיגר יסגר היטב מורחים קצת מהדבק שהכנו בסוף הגלגול.
  6. בשלב זה ניתן להקפיא את האגרולים למשך 15 דקות לטיגון מדויק יותר.
  7. מטגנים את הסיגרים בשמן עמוק עד להזהבה או בתנור על 200 מעלות במשך 20 דקות.

מתכונים דומים

  • פטריות בציפוי מגה-קראנץ’ - מתכון של ליאת חתוכה מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • פטריות ממולאות בנוסח ים תיכוני על קרם עגבניות צלויות - foody_israel@

  • קציצות ירק כל-כך רכות, ריחניות וממכרות - erez_shaul@

  • צ’יפס פטריות - מתכון של שף טומאס יול מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • ⁨לביבות גזר מושלמות - netalie_kirstain@

  • לכל המתכונים

    אנחנו מכבדים את פרטיותך

    באתר שלנו נעשה שימוש בקובצי Cookies לצורך שיפור חוויית המשתמש, ניתוח תנועה, והתאמת תכנים ושירותים.
בלחיצה על “מאשר הכול” הינך מסכים/ה לשימוש בקובצי Cookies בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו.

    מדיניות פרטיות