אגרול קריספי ממולא בטופו עם רוטב אסייתי מושלם - בשיתוף עם foody_israel

מרינה פטריות - אגרול ממולא בירקות וטופו
time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל שעה
difficulty
רמת קושי - בינוני
10 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 3/4 חבילה עלי סיגר
  • 1 בצל בינוני פרוס דק
  • 1/2 שקית לקט לסלט בסגנון אסייתי טעם הטבע- או 150 גרם כרוב, גזר וקולורבי פרוסים דק
  • 3 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק
  • 1 כוס נבטים סיניים
  • 1/2 חבילה טופו קשה מגוררת

 

לתיבול:

  • 5 כפות רוטב סויה
  • 2 שיני שום כתוש
  • 1 כפית שורש ג’ינג’ר מגורר
  • 2 טיפות שמן שומשום
  • 1 קורט פלפל שחור גרוס

 

לדבק:

  • 1 כף קמח לבן
  • 2 כפות מים

 

 

לרוטב:

  • 4 כפות רוטב סויה
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית שורש ג’ינג’ר מגורר
  • 1 כפית פלפל צ’ילי אדום קצוץ
  • 1 טיפה שמן שומשום
  • 1/4 כפית רוטב דגים (לא חובה, אם רוצים להשאיר צמחוני)

 

להגשה:

  • 1/4 חבילה עלי רוקט טעם הטבע

הוראות הכנה

  1. שמים את הירקות והטופו בקערה, מתבלים בסויה, שום, גינג’ר, שמן שומשום ופלפל שחור.
  2. בעזרת כפות הידיים לשים היטב את המילוי ונותנים לתערובת לנוח למשך 30 דקות.
  3.  מסננים את הירקות מנוזלים בעזרת מסננת.
  4. מכינים בקערית את ה”דבק” להדבקת הרול.
  5. פורסים דף סיגר על משטח העבודה, מניחים בתחתית הדף 2 כפות מהמלית ומגלגלים את הסיגר (מקפלים את הקצוות פנימה וסוגרים). כדי שהסיגר יסגר היטב מורחים קצת מהדבק שהכנו בסוף הגלגול.
  6. בשלב זה ניתן להקפיא את האגרולים למשך 15 דקות לטיגון מדויק יותר.
  7. מטגנים את הסיגרים בשמן עמוק עד להזהבה או בתנור על 200 מעלות במשך 20 דקות.

מתכונים דומים

  • מרינה פטריות - מתכון רולים מדפי אורז עם טופו

    רולים מדפי אורז עם טופו, ירקות ורוטב חמאת בוטנים – טבעוני, קל ומרשים - בשיתוף עם foody_israel

  • קערת גנג האדט תאילנדי עם פטריות, רוטב כהה, צ'ילי ועשבי תיבול, מוגשת לצד אורז

    גנג האדט – תבשיל פטריות תאילנדי עם חריפות מעודנת וטעם עמוק

  • בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות, חתוך ומוגש על צלחת עם רוטב בצד

    בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות – מנה קלאסית שחוזרת ובגדול

  • שניצל פטריות קראנצי פריך ומוזהב בצלחת – מתכון מושחת של מרינה פטריות

    שניצל פטריות קראנצי ומושחת במיוחד

  • מרק עדשים כתומות חם ומעוטר בעשבי תיבול – מתכון פשוט וטעים

    מרק עדשים כתומות עשיר וטעים

  • לכל המתכונים