אגרול קריספי ממולא בטופו עם רוטב אסייתי מושלם - בשיתוף עם foody_israel

מצרכים
- 3/4 חבילה עלי סיגר
- 1 בצל בינוני פרוס דק
- 1/2 שקית לקט לסלט בסגנון אסייתי טעם הטבע- או 150 גרם כרוב, גזר וקולורבי פרוסים דק
- 3 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק
- 1 כוס נבטים סיניים
- 1/2 חבילה טופו קשה מגוררת
לתיבול:
- 5 כפות רוטב סויה
- 2 שיני שום כתוש
- 1 כפית שורש ג’ינג’ר מגורר
- 2 טיפות שמן שומשום
- 1 קורט פלפל שחור גרוס
לדבק:
- 1 כף קמח לבן
- 2 כפות מים
לרוטב:
- 4 כפות רוטב סויה
- 1 שן שום כתושה
- 1 כפית שורש ג’ינג’ר מגורר
- 1 כפית פלפל צ’ילי אדום קצוץ
- 1 טיפה שמן שומשום
- 1/4 כפית רוטב דגים (לא חובה, אם רוצים להשאיר צמחוני)
להגשה:
- 1/4 חבילה עלי רוקט טעם הטבע
הוראות הכנה
- שמים את הירקות והטופו בקערה, מתבלים בסויה, שום, גינג’ר, שמן שומשום ופלפל שחור.
- בעזרת כפות הידיים לשים היטב את המילוי ונותנים לתערובת לנוח למשך 30 דקות.
- מסננים את הירקות מנוזלים בעזרת מסננת.
- מכינים בקערית את ה”דבק” להדבקת הרול.
- פורסים דף סיגר על משטח העבודה, מניחים בתחתית הדף 2 כפות מהמלית ומגלגלים את הסיגר (מקפלים את הקצוות פנימה וסוגרים). כדי שהסיגר יסגר היטב מורחים קצת מהדבק שהכנו בסוף הגלגול.
- בשלב זה ניתן להקפיא את האגרולים למשך 15 דקות לטיגון מדויק יותר.
- מטגנים את הסיגרים בשמן עמוק עד להזהבה או בתנור על 200 מעלות במשך 20 דקות.