גנג האדט – תבשיל פטריות תאילנדי עם חריפות מעודנת וטעם עמוק

קערת גנג האדט תאילנדי עם פטריות, רוטב כהה, צ'ילי ועשבי תיבול, מוגשת לצד אורז
time-cook
הכנה - 30 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
5 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 150 מ”ל מים.
  • 2 מוטות למון גראס.
  • 1 בצל שאלוט.
  • 3 שיני שום.
  • פלפלים חריפים כפי יכולתכם.
  • 300 גרם פטריות מרינה מסוגים שונים חתוכות באופן גס.
  • 1 דלעת ערמונים חתוכה לקוביות בגודל ביס.
  • 2.5 כפות רוטב דגים.
  • 1/2 כפית סוכר.
  • 1 כף מיץ לימון.
  • חופן עלי ריחן.

הוראות הכנה

  1. נרתיח 150 מ”ל מים ונוסיף את הלמון גראס, השאלוט, השום והפלפלים ונביא לרתיחה במשך כ-3 דקות.
  2. נוסיף את הפטריות והדלעת ונערבב.
    (אין צורך להוסיף מים מאחר והפטריות יגירו מים ומפלס הנוזלים יעלה בהדרגה לבד).
  3. נבשל עד להתרככות הפטריות והדלעת, ונוסיף רוטב דגים, סוכר ומיץ לימון – ונערבב .
  4. נוסיף חופן עלי ריחן, נערבב עוד כדקה ונגיש לצד אורז לבן.

מתכונים דומים

  • פטריות בציפוי מגה-קראנץ’ - מתכון של ליאת חתוכה מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • פטריות ממולאות בנוסח ים תיכוני על קרם עגבניות צלויות - foody_israel@

  • קציצות ירק כל-כך רכות, ריחניות וממכרות - erez_shaul@

  • צ’יפס פטריות - מתכון של שף טומאס יול מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • ⁨לביבות גזר מושלמות - netalie_kirstain@

  • לכל המתכונים

    אנחנו מכבדים את פרטיותך

    באתר שלנו נעשה שימוש בקובצי Cookies לצורך שיפור חוויית המשתמש, ניתוח תנועה, והתאמת תכנים ושירותים.
בלחיצה על “מאשר הכול” הינך מסכים/ה לשימוש בקובצי Cookies בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו.

    מדיניות פרטיות