גנג האדט – תבשיל פטריות תאילנדי עם חריפות מעודנת וטעם עמוק

קערת גנג האדט תאילנדי עם פטריות, רוטב כהה, צ'ילי ועשבי תיבול, מוגשת לצד אורז
time-cook
הכנה - 30 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
5 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 150 מ”ל מים.
  • 2 מוטות למון גראס.
  • 1 בצל שאלוט.
  • 3 שיני שום.
  • פלפלים חריפים כפי יכולתכם.
  • 300 גרם פטריות מרינה מסוגים שונים חתוכות באופן גס.
  • 1 דלעת ערמונים חתוכה לקוביות בגודל ביס.
  • 2.5 כפות רוטב דגים.
  • 1/2 כפית סוכר.
  • 1 כף מיץ לימון.
  • חופן עלי ריחן.

הוראות הכנה

  1. נרתיח 150 מ”ל מים ונוסיף את הלמון גראס, השאלוט, השום והפלפלים ונביא לרתיחה במשך כ-3 דקות.
  2. נוסיף את הפטריות והדלעת ונערבב.
    (אין צורך להוסיף מים מאחר והפטריות יגירו מים ומפלס הנוזלים יעלה בהדרגה לבד).
  3. נבשל עד להתרככות הפטריות והדלעת, ונוסיף רוטב דגים, סוכר ומיץ לימון – ונערבב .
  4. נוסיף חופן עלי ריחן, נערבב עוד כדקה ונגיש לצד אורז לבן.

מתכונים דומים

  • בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות, חתוך ומוגש על צלחת עם רוטב בצד

    בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות – מנה קלאסית שחוזרת ובגדול

  • שניצל פטריות קראנצי פריך ומוזהב בצלחת – מתכון מושחת של מרינה פטריות

    שניצל פטריות קראנצי ומושחת במיוחד

  • מרק עדשים כתומות חם ומעוטר בעשבי תיבול – מתכון פשוט וטעים

    מרק עדשים כתומות עשיר וטעים

  • מתכון לכרובית קריספית, זהובה ומלאת טעמים

    כרובית קריספית, זהובה ומלאת טעמים

  • מתכון פורטבלו חגיגית בטמפורה.

    פורטבלו חגיגית בטמפורה - מתכון מושלם למנה ראשונה - limor_ozery_food@

  • לכל המתכונים