גנג האדט – תבשיל פטריות תאילנדי עם חריפות מעודנת וטעם עמוק

מצרכים
- 150 מ”ל מים.
- 2 מוטות למון גראס.
- 1 בצל שאלוט.
- 3 שיני שום.
- פלפלים חריפים כפי יכולתכם.
- 300 גרם פטריות מרינה מסוגים שונים חתוכות באופן גס.
- 1 דלעת ערמונים חתוכה לקוביות בגודל ביס.
- 2.5 כפות רוטב דגים.
- 1/2 כפית סוכר.
- 1 כף מיץ לימון.
- חופן עלי ריחן.
הוראות הכנה
- נרתיח 150 מ”ל מים ונוסיף את הלמון גראס, השאלוט, השום והפלפלים ונביא לרתיחה במשך כ-3 דקות.
- נוסיף את הפטריות והדלעת ונערבב.
(אין צורך להוסיף מים מאחר והפטריות יגירו מים ומפלס הנוזלים יעלה בהדרגה לבד). - נבשל עד להתרככות הפטריות והדלעת, ונוסיף רוטב דגים, סוכר ומיץ לימון – ונערבב .
- נוסיף חופן עלי ריחן, נערבב עוד כדקה ונגיש לצד אורז לבן.