פטריות בציפוי מגה-קראנץ’ - מתכון של ליאת חתוכה מנבחרת @israeli_kitchen
מצרכים
- פטריות מרינה, כמה שיותר, כי תחסלו הכל!
לבלילה:
- 250 גרם קמח תופח
- 50 גרם קורנפלור
- 2 כפות מלח
- 1 כף סוכר
- 1 כפית תבלין פילדלפיה
- 1 כפית פלפל שאטה גרוס
- 1 כפית אבקת שום
- גבעול טימין טרי
לרוטב:
- 2 כפות מיונז
- 3 שיני שום קלופות
- צרור פטרוזיליה
- 4 כפות חומץ
- 2 כפות רוטב טריאקי
- 1 כפית קליאת [תחליף סוכר מתוק במיוחד]
- ½ כפית פלפל שאטה גרוס
הוראות הכנה
1. אופן ההכנה לבלילה: ערבבו את כל החומרים בקערה.
2. חלקו לשתי קערות: בקערה אחת שימו 5 כפות מהתערובת.
3. בקערה השנייה את שאר התערובת, הוסיפו ביצה ומים בהדרגה עד לקבלת מסה דלילה יחסית.
4. לטיגון: שטפו היטב את פטריות
5. טבלו תחילה בבלילה הדלילה ואז בתערובת הקמח היבשה.
6. טגנו בשמן עמוק עד שהפטריות שחומות וזהובות.
7. לרוטב: טחנו במעבד מזון את כל החומרים עד לקבלת רוטב חלק.
העבירו לקערה ופזרו מעל פלפל שאטה.