ברוסקטת פטריות וערמונים - סתיו סעדון

time-cook
הכנה - 10 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  •  4 פרוסות לחם (עדיף מחמצת)
  • סלסלת פטריות שמפיניון של ״מרינה״
  • סלסלת פטריות פורטובולו של ״מרינה״
  • סלסלת פטריות שי-מג׳י של ״מרינה״
  • 1 בצל גדול חתוך לרצועות
  • עלים מ-2 ענפי טימין
  • 1 שקית ערמונים בוואקום
  • 1 כפית מלח שטוחה
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • טחינה
  • לעיטור – פרוסות צ׳ילי חריף

הוראות הכנה

  1. את פרוסות הלחם מניחים בתבנית עם נייר אפיה ומברישים בשמן זית משני הצדדים. מכניסים לתנור על 130 מעלות ל20-30 דקות, עד שהן מתקשות אך לא משחימות מידי. פשוט לבדוק מידי פעם מתי הן כבר קשות מספיק
  2. במחבת רחבה מטגנים את רצועות הבצל עד להזהבה.
  3. קוצצים את כל הפטריות ומוסיפים לבצל המטוגן.
  4. מוסיפים את עלי הטימין, הערמונים והתבלינים ומערבבים כ-5 דקות עד שהפטריות מצטמצמות.
  5. מזלפים טחינה על הברוסקטות ומעליה מסדרים ערימה נאה מתערובת הפטריות.
  6. מפזרים מעט טבעות צ׳ילי חריף (לא חובה כמובן).
  7. מגישים ישר, לפני שהברוסקטות יתרככו מהנוזלים.

מתכונים דומים

  • מיקס פטריות ובצל מקורמל

    מיקס פטריות ובצל מקורמל - limor_ozery_food@

  • מתכון פורטבלו חגיגית בטמפורה.

    פורטבלו חגיגית בטמפורה - מתכון מושלם למנה ראשונה - limor_ozery_food@

  • פטריות מוקפצות ברוטב אסייתי על אורז - מתכון טעים ומפנק

    פטריות מוקפצות ברוטב אסייתי על אורז - danielle_cheffa@

  • ציזיקי טבעוני עם טעם מעושן של חצילים וקבב פטריות

    ציזיקי טבעוני עם טעם מעושן של חצילים וקבב פטריות

  • פטריות ממולאות בשר

    פטריות ממולאות בשר - מתכוון של מיטל יוסופוב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • לכל המתכונים