ברוסקטת פטריות וערמונים - סתיו סעדון

time-cook
הכנה - 10 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  •  4 פרוסות לחם (עדיף מחמצת)
  • סלסלת פטריות שמפיניון של ״מרינה״
  • סלסלת פטריות פורטובולו של ״מרינה״
  • סלסלת פטריות שי-מג׳י של ״מרינה״
  • 1 בצל גדול חתוך לרצועות
  • עלים מ-2 ענפי טימין
  • 1 שקית ערמונים בוואקום
  • 1 כפית מלח שטוחה
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • טחינה
  • לעיטור – פרוסות צ׳ילי חריף

הוראות הכנה

  1. את פרוסות הלחם מניחים בתבנית עם נייר אפיה ומברישים בשמן זית משני הצדדים. מכניסים לתנור על 130 מעלות ל20-30 דקות, עד שהן מתקשות אך לא משחימות מידי. פשוט לבדוק מידי פעם מתי הן כבר קשות מספיק
  2. במחבת רחבה מטגנים את רצועות הבצל עד להזהבה.
  3. קוצצים את כל הפטריות ומוסיפים לבצל המטוגן.
  4. מוסיפים את עלי הטימין, הערמונים והתבלינים ומערבבים כ-5 דקות עד שהפטריות מצטמצמות.
  5. מזלפים טחינה על הברוסקטות ומעליה מסדרים ערימה נאה מתערובת הפטריות.
  6. מפזרים מעט טבעות צ׳ילי חריף (לא חובה כמובן).
  7. מגישים ישר, לפני שהברוסקטות יתרככו מהנוזלים.

מתכונים דומים

  • קערת גנג האדט תאילנדי עם פטריות, רוטב כהה, צ'ילי ועשבי תיבול, מוגשת לצד אורז

    גנג האדט – תבשיל פטריות תאילנדי עם חריפות מעודנת וטעם עמוק

  • בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות, חתוך ומוגש על צלחת עם רוטב בצד

    בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות – מנה קלאסית שחוזרת ובגדול

  • סיגרים במילוי פטריות ובשר

    סיגרים במילוי פטריות ובשר

  • שניצל פטריות קראנצי פריך ומוזהב בצלחת – מתכון מושחת של מרינה פטריות

    שניצל פטריות קראנצי ומושחת במיוחד

  • מרק עדשים כתומות חם ומעוטר בעשבי תיבול – מתכון פשוט וטעים

    מרק עדשים כתומות עשיר וטעים

  • לכל המתכונים