מסבחה חומוס ירוק עם פטריות מוקפצות ועשבי תיבול - חגית גורן, בלה רודניק 

time-cook
הכנה - 20 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 400 גרם גרגירי חומוס מבושלים מוקפאים
  • 2 אבוקדו גדולים ובשלים, מקולפים ומגולענים

  • כוס כוסברה טרייה לממרח
  • 2 כוסות עשבי תיבול – פטרוזיליה, כוסברה, נענע, רוקט לפטריות

  • סלסלה של פטריות פורטבלו קטנות, שמפיניון ופטריות יער

  • 1 וחצי כפות טחינה גולמית 

  • מיץ מ-1 לימון או ליים
  • שן שום גדולה
  • מלח לפי הטעם
  • זילוף שמן זית

 

הוראות הכנה

  1. מבשלים גרגרי חומוס במים רותחים כ-5 דקות. שומרים 1/4 כוס ממי הבישול ומסננים.
  2. במעבד מזור מרסקים לקרם לא לגמרי חלק כוס וחצי גרגירי חומוס רכים מבושלים, שני אבוקדו ויתר חומרי הממרח, מלבד המים והפטריות. לקבלת המרכם הרצוי מוסיפים מעט מי בישול של חומוס ששמרנו.
  3. במחבט עמוקה מקפיצים קלות שום ופטריות פורטבלו, שמפיניון ויער על אש גבוהה מספר דקות.
  4. קוצצים גס עשבי תיבול – פטרוזיליה, כוסברה, נענע, רוקט ומערבבים עם פטריות.
  5. מגישים כמו מסבחה – מורחים את הממרח על הצלחת ומסדרים מערום של פטריות במרכז. ניתן לגוון עם פלפל ירוק חריף וצנוברים.

מתכונים דומים

  • קערת גנג האדט תאילנדי עם פטריות, רוטב כהה, צ'ילי ועשבי תיבול, מוגשת לצד אורז

    גנג האדט – תבשיל פטריות תאילנדי עם חריפות מעודנת וטעם עמוק

  • בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות, חתוך ומוגש על צלחת עם רוטב בצד

    בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות – מנה קלאסית שחוזרת ובגדול

  • סיגרים במילוי פטריות ובשר

    סיגרים במילוי פטריות ובשר

  • שניצל פטריות קראנצי פריך ומוזהב בצלחת – מתכון מושחת של מרינה פטריות

    שניצל פטריות קראנצי ומושחת במיוחד

  • מרק עדשים כתומות חם ומעוטר בעשבי תיבול – מתכון פשוט וטעים

    מרק עדשים כתומות עשיר וטעים

  • לכל המתכונים