מצרכים
- 400 גרם גרגירי חומוס מבושלים מוקפאים
- 2 אבוקדו גדולים ובשלים, מקולפים ומגולענים
- כוס כוסברה טרייה לממרח
- 2 כוסות עשבי תיבול – פטרוזיליה, כוסברה, נענע, רוקט לפטריות
- סלסלה של פטריות פורטבלו קטנות, שמפיניון ופטריות יער
- 1 וחצי כפות טחינה גולמית
- מיץ מ-1 לימון או ליים
- שן שום גדולה
- מלח לפי הטעם
- זילוף שמן זית
הוראות הכנה
- מבשלים גרגרי חומוס במים רותחים כ-5 דקות. שומרים 1/4 כוס ממי הבישול ומסננים.
- במעבד מזור מרסקים לקרם לא לגמרי חלק כוס וחצי גרגירי חומוס רכים מבושלים, שני אבוקדו ויתר חומרי הממרח, מלבד המים והפטריות. לקבלת המרכם הרצוי מוסיפים מעט מי בישול של חומוס ששמרנו.
- במחבט עמוקה מקפיצים קלות שום ופטריות פורטבלו, שמפיניון ויער על אש גבוהה מספר דקות.
- קוצצים גס עשבי תיבול – פטרוזיליה, כוסברה, נענע, רוקט ומערבבים עם פטריות.
- מגישים כמו מסבחה – מורחים את הממרח על הצלחת ומסדרים מערום של פטריות במרכז. ניתן לגוון עם פלפל ירוק חריף וצנוברים.