מרק פטריות ולוקשים טבעוני @meatcurator

time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל שעה וחצי
difficulty
רמת קושי - קל
4 servings
כמות מנות

מצרכים

למרק:

  • 1 חבילת פטריות שמפיניון
  • 1 חבילת פטריות פורטובלו
  • 1 חבילת פטריות יער
  • 1 חבילת פטריות אקזוטיות שימאג׳י
  • 1 חבילת פטריות מלך היער
  • 2 בצלים
  • 5 שיני שום
  • כף מלח
  • כף פלפל שחור
  • כף פלפל אנגלי
  • שמן זית

 

ללוקשים:

  • 200 גרם קמח לבן
  • 100 מ״ל מים
  • כף מלח

 

הוראות הכנה

  1. קוצצים את פטריות הפורטובלו, פטריות השמפיניון, פטריות יער, פטריות מלך היער, ופטריות השימאג׳י.
  2. קוצצים את הבצלים והשום. אופים על 180 סטטי בערך 20 דקות עד שמוכן ומזהיב.
  3. להכנת בצק הלוקשים, מערבבים יחד את הקמח, מים, ומלח, ולשים היטב.
    מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד.
  4. מחממים סיר עם שמן זית, ומוסיפים את הבצל והשום, עם מלח ופלפל.
    לאחר כמה דקות מוסיפים את כלל הפטריות ומערבבים.
  5. מוסיפים מים לראש הסיר ומרתיחים כשעה וחצי שעתיים.
  6. כעת מגלגלים את הבצק לנחש, וגוזרים לוקשים ישר לתוך המרק.
    לאחר שתיים שלוש דקות הלוקשים מבושלים.
  7. מגישים בקערת מרק.

מתכונים דומים

  • קערת גנג האדט תאילנדי עם פטריות, רוטב כהה, צ'ילי ועשבי תיבול, מוגשת לצד אורז

    גנג האדט – תבשיל פטריות תאילנדי עם חריפות מעודנת וטעם עמוק

  • בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות, חתוך ומוגש על צלחת עם רוטב בצד

    בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות – מנה קלאסית שחוזרת ובגדול

  • שניצל פטריות קראנצי פריך ומוזהב בצלחת – מתכון מושחת של מרינה פטריות

    שניצל פטריות קראנצי ומושחת במיוחד

  • מרק עדשים כתומות חם ומעוטר בעשבי תיבול – מתכון פשוט וטעים

    מרק עדשים כתומות עשיר וטעים

  • מתכון לכרובית קריספית, זהובה ומלאת טעמים

    כרובית קריספית, זהובה ומלאת טעמים

  • לכל המתכונים