מרק פטריות ולוקשים טבעוני @meatcurator

time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל שעה וחצי
difficulty
רמת קושי - קל
4 servings
כמות מנות

מצרכים

למרק:

  • 1 חבילת פטריות שמפיניון
  • 1 חבילת פטריות פורטובלו
  • 1 חבילת פטריות יער
  • 1 חבילת פטריות אקזוטיות שימאג׳י
  • 1 חבילת פטריות מלך היער
  • 2 בצלים
  • 5 שיני שום
  • כף מלח
  • כף פלפל שחור
  • כף פלפל אנגלי
  • שמן זית

 

ללוקשים:

  • 200 גרם קמח לבן
  • 100 מ״ל מים
  • כף מלח

 

הוראות הכנה

  1. קוצצים את פטריות הפורטובלו, פטריות השמפיניון, פטריות יער, פטריות מלך היער, ופטריות השימאג׳י.
  2. קוצצים את הבצלים והשום. אופים על 180 סטטי בערך 20 דקות עד שמוכן ומזהיב.
  3. להכנת בצק הלוקשים, מערבבים יחד את הקמח, מים, ומלח, ולשים היטב.
    מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד.
  4. מחממים סיר עם שמן זית, ומוסיפים את הבצל והשום, עם מלח ופלפל.
    לאחר כמה דקות מוסיפים את כלל הפטריות ומערבבים.
  5. מוסיפים מים לראש הסיר ומרתיחים כשעה וחצי שעתיים.
  6. כעת מגלגלים את הבצק לנחש, וגוזרים לוקשים ישר לתוך המרק.
    לאחר שתיים שלוש דקות הלוקשים מבושלים.
  7. מגישים בקערת מרק.

מתכונים דומים

  • בורקס שכבות עם פטריות וגבינת עזים - עדן תורג’מן מנבחרת israeli_kitchen

  • פטריות ממולאות בתערובת גבינה

  • סלט קיסר ראפ

  • ברוסקטת פטריות וערמונים - סתיו סעדון

  • כריך פסטרמה ורוטב חלפיניו

    כריך פסטרמה ורוטב חלפיניו של תמרה - יקיר שוקרון

  • לכל המתכונים