מרק פטריות ולוקשים טבעוני @meatcurator
מצרכים
למרק:
- 1 חבילת פטריות שמפיניון
- 1 חבילת פטריות פורטובלו
- 1 חבילת פטריות יער
- 1 חבילת פטריות אקזוטיות שימאג׳י
- 1 חבילת פטריות מלך היער
- 2 בצלים
- 5 שיני שום
- כף מלח
- כף פלפל שחור
- כף פלפל אנגלי
- שמן זית
ללוקשים:
- 200 גרם קמח לבן
- 100 מ״ל מים
- כף מלח
הוראות הכנה
- קוצצים את פטריות הפורטובלו, פטריות השמפיניון, פטריות יער, פטריות מלך היער, ופטריות השימאג׳י.
- קוצצים את הבצלים והשום. אופים על 180 סטטי בערך 20 דקות עד שמוכן ומזהיב.
- להכנת בצק הלוקשים, מערבבים יחד את הקמח, מים, ומלח, ולשים היטב.
מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד. - מחממים סיר עם שמן זית, ומוסיפים את הבצל והשום, עם מלח ופלפל.
לאחר כמה דקות מוסיפים את כלל הפטריות ומערבבים. - מוסיפים מים לראש הסיר ומרתיחים כשעה וחצי שעתיים.
- כעת מגלגלים את הבצק לנחש, וגוזרים לוקשים ישר לתוך המרק.
לאחר שתיים שלוש דקות הלוקשים מבושלים. - מגישים בקערת מרק.