צ׳יפס גבינה ופטריות שמפיניון פריכות ומעולות

time-cook
הכנה - 10 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
8 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 300 גרם תערובת פטריות (שמפיניון), קלופות ופרוסות
  • 140 גרם גבינת פרמז׳ן מגורדת
  • 140 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
  • מלח, פלפל, אבקת שום ואבקת בצל, לפי הטעם

לקישוט:

  • 1/4 כוס שומשום
  • 2 כפות שמ״ז להברשה של הפטריות
  • חופן עירית קצוצה

למטבל ציזיקי:

  • 1 כוס יוגורט
  • 1 לימון סחוט
  • 1 כף שמ״ז
  • 1/2 כפית אבקת שום / 1 שן שום כושה
  • 1 כפית תבלין נענע/אורגנו
  • 2 כפות חלב שקדים

*לערבב הכל ביחד ולשמור בקירור עד להגשה

הוראות הכנה

  1. לחמם תנור ל-210 C ולהכין תבנית גדולה ושטוחה עם נייר אפייה מעל.
  2. לפזר את הגבינה המגורדת באופן שיכסה את התבנית.
  3. להניח מעל את הפטריות הפרוסות (בלי שיעלו האחת על השנייה).
  4. לפזר מעל עירית קצוצה ושומשום ולתבל.
  5. להכניס לתנור לאפייה של 8-10 דק׳, עד לקבלת הזהבה בקצוות של משטח הגבינה.
  6.  להסיר מהתבנית במהירות כדי שהגבינה לא תישרף ולהניח לצינון מעל לרשת (במידת הצורך ניתן להפוך את המשטח אל הצד השני ולהכניס לתנור ל-3 דק׳, עד לקבלת הזהבה).
  7. להבריש את הפטריות עם מעט שמ״ז.
  8. לחתוך או לבצוע בידיים ולהגיש.

מתכונים דומים

  • קערת גנג האדט תאילנדי עם פטריות, רוטב כהה, צ'ילי ועשבי תיבול, מוגשת לצד אורז

    גנג האדט – תבשיל פטריות תאילנדי עם חריפות מעודנת וטעם עמוק

  • בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות, חתוך ומוגש על צלחת עם רוטב בצד

    בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות – מנה קלאסית שחוזרת ובגדול

  • סיגרים במילוי פטריות ובשר

    סיגרים במילוי פטריות ובשר

  • שניצל פטריות קראנצי פריך ומוזהב בצלחת – מתכון מושחת של מרינה פטריות

    שניצל פטריות קראנצי ומושחת במיוחד

  • מרק עדשים כתומות חם ומעוטר בעשבי תיבול – מתכון פשוט וטעים

    מרק עדשים כתומות עשיר וטעים

  • לכל המתכונים