צ׳יפס גבינה ופטריות שמפיניון פריכות ומעולות

time-cook
הכנה - 10 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
8 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 300 גרם תערובת פטריות (שמפיניון), קלופות ופרוסות
  • 140 גרם גבינת פרמז׳ן מגורדת
  • 140 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
  • מלח, פלפל, אבקת שום ואבקת בצל, לפי הטעם

לקישוט:

  • 1/4 כוס שומשום
  • 2 כפות שמ״ז להברשה של הפטריות
  • חופן עירית קצוצה

למטבל ציזיקי:

  • 1 כוס יוגורט
  • 1 לימון סחוט
  • 1 כף שמ״ז
  • 1/2 כפית אבקת שום / 1 שן שום כושה
  • 1 כפית תבלין נענע/אורגנו
  • 2 כפות חלב שקדים

*לערבב הכל ביחד ולשמור בקירור עד להגשה

הוראות הכנה

  1. לחמם תנור ל-210 C ולהכין תבנית גדולה ושטוחה עם נייר אפייה מעל.
  2. לפזר את הגבינה המגורדת באופן שיכסה את התבנית.
  3. להניח מעל את הפטריות הפרוסות (בלי שיעלו האחת על השנייה).
  4. לפזר מעל עירית קצוצה ושומשום ולתבל.
  5. להכניס לתנור לאפייה של 8-10 דק׳, עד לקבלת הזהבה בקצוות של משטח הגבינה.
  6.  להסיר מהתבנית במהירות כדי שהגבינה לא תישרף ולהניח לצינון מעל לרשת (במידת הצורך ניתן להפוך את המשטח אל הצד השני ולהכניס לתנור ל-3 דק׳, עד לקבלת הזהבה).
  7. להבריש את הפטריות עם מעט שמ״ז.
  8. לחתוך או לבצוע בידיים ולהגיש.

מתכונים דומים

  • מיקס פטריות ובצל מקורמל

    מיקס פטריות ובצל מקורמל - limor_ozery_food@

  • מתכון פורטבלו חגיגית בטמפורה.

    פורטבלו חגיגית בטמפורה - מתכון מושלם למנה ראשונה - limor_ozery_food@

  • פטריות מוקפצות ברוטב אסייתי על אורז - מתכון טעים ומפנק

    פטריות מוקפצות ברוטב אסייתי על אורז - danielle_cheffa@

  • ציזיקי טבעוני עם טעם מעושן של חצילים וקבב פטריות

    ציזיקי טבעוני עם טעם מעושן של חצילים וקבב פטריות

  • פטריות ממולאות בשר

    פטריות ממולאות בשר - מתכוון של מיטל יוסופוב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • לכל המתכונים