צ׳יפס גבינה ופטריות שמפיניון פריכות ומעולות

time-cook
הכנה - 10 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
8 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 300 גרם תערובת פטריות (שמפיניון), קלופות ופרוסות
  • 140 גרם גבינת פרמז׳ן מגורדת
  • 140 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
  • מלח, פלפל, אבקת שום ואבקת בצל, לפי הטעם

לקישוט:

  • 1/4 כוס שומשום
  • 2 כפות שמ״ז להברשה של הפטריות
  • חופן עירית קצוצה

למטבל ציזיקי:

  • 1 כוס יוגורט
  • 1 לימון סחוט
  • 1 כף שמ״ז
  • 1/2 כפית אבקת שום / 1 שן שום כושה
  • 1 כפית תבלין נענע/אורגנו
  • 2 כפות חלב שקדים

*לערבב הכל ביחד ולשמור בקירור עד להגשה

הוראות הכנה

  1. לחמם תנור ל-210 C ולהכין תבנית גדולה ושטוחה עם נייר אפייה מעל.
  2. לפזר את הגבינה המגורדת באופן שיכסה את התבנית.
  3. להניח מעל את הפטריות הפרוסות (בלי שיעלו האחת על השנייה).
  4. לפזר מעל עירית קצוצה ושומשום ולתבל.
  5. להכניס לתנור לאפייה של 8-10 דק׳, עד לקבלת הזהבה בקצוות של משטח הגבינה.
  6.  להסיר מהתבנית במהירות כדי שהגבינה לא תישרף ולהניח לצינון מעל לרשת (במידת הצורך ניתן להפוך את המשטח אל הצד השני ולהכניס לתנור ל-3 דק׳, עד לקבלת הזהבה).
  7. להבריש את הפטריות עם מעט שמ״ז.
  8. לחתוך או לבצוע בידיים ולהגיש.

מתכונים דומים

  • כריך פסטרמה ורוטב חלפיניו

    כריך פסטרמה ורוטב חלפיניו של תמרה - יקיר שוקרון

  • טורטייה בשר בקר ב-3 דקות

    טורטייה בשר בקר מושחתת עם רטבים של תמרה ב-3 דקות

  • אגרול תאילנדי שאפשר להכין בבית בקלות

    אגרול תאילנדי שאפשר להכין בבית בקלות - נדב גלר

  • כדורי אורז ופטריות

    כדורי אורז ופטריות

  • באגט סרוולד איטלקי ותאנים - חגית גורן ונועה קרליק

  • לכל המתכונים