צ׳יפס גבינה ופטריות שמפיניון פריכות ומעולות
מצרכים
- 300 גרם תערובת פטריות (שמפיניון), קלופות ופרוסות
- 140 גרם גבינת פרמז׳ן מגורדת
- 140 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- מלח, פלפל, אבקת שום ואבקת בצל, לפי הטעם
לקישוט:
- 1/4 כוס שומשום
- 2 כפות שמ״ז להברשה של הפטריות
- חופן עירית קצוצה
למטבל ציזיקי:
- 1 כוס יוגורט
- 1 לימון סחוט
- 1 כף שמ״ז
- 1/2 כפית אבקת שום / 1 שן שום כושה
- 1 כפית תבלין נענע/אורגנו
- 2 כפות חלב שקדים
*לערבב הכל ביחד ולשמור בקירור עד להגשה
הוראות הכנה
- לחמם תנור ל-210 C ולהכין תבנית גדולה ושטוחה עם נייר אפייה מעל.
- לפזר את הגבינה המגורדת באופן שיכסה את התבנית.
- להניח מעל את הפטריות הפרוסות (בלי שיעלו האחת על השנייה).
- לפזר מעל עירית קצוצה ושומשום ולתבל.
- להכניס לתנור לאפייה של 8-10 דק׳, עד לקבלת הזהבה בקצוות של משטח הגבינה.
- להסיר מהתבנית במהירות כדי שהגבינה לא תישרף ולהניח לצינון מעל לרשת (במידת הצורך ניתן להפוך את המשטח אל הצד השני ולהכניס לתנור ל-3 דק׳, עד לקבלת הזהבה).
- להבריש את הפטריות עם מעט שמ״ז.
- לחתוך או לבצוע בידיים ולהגיש.