מרק עדשים כתומות עשיר וטעים

מצרכים
- 1 בצל
- מספר שיני שום פרוסות
- חופן פטרוזיליה
- חופן סלרי
- כוס עדשים כתומות
- 8 ירקות לבחירתכם: בטטה, גזר, תפוחי אדמה, קישואים
- כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
- כפית כורכום טרי מגורד
הוראות הכנה
- חותכים את הבצל, השום והירקות
- מטגנים קלות את הבצל והשום בשמן זית
- מוסיפים ג'ינג'ר, כורכום ואת העלים הירוקים
- מתבלים בכף מלח, חצי כפית פלפל שחור
- ממשיכים לטגן כמה דקות
- מסננים ושוטפים את העדשים ומוסיפים לסיר
- מוסיפים ליטר מים רותחים
- מבשלים 40-50 דקות עד שהירקות רכים