בטטה ממולאת בפטריות - מתכון טעים וטבעוני - STAVIS

מצרכים
- 2 בטטות שמנמנות וארוכות
- 3 סלסלות פטריות מיקס שמפיניון ופורטובלו
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 ענפי טימין
- 1/4 כוס יין לבן
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- טחינה לזילוף מעל
הוראות הכנה
- חורצים את הבטטות לאורכן כמעט עד הסוף, מניחים בתבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור על 220 מעלות לכ30-40 דקות, עד שסכין ננעצת ויוצאת בקלות.
- במחבת גדולה מטגנים את הבצל הקצוץ עד להשחמה.
- קוצצים את כל הפטריות ומוסיפים אל הבצל המטוגן.
- מוסיפים את הטימין, מלח ופלפל ומטגנים מעט עד שהפטריות מתכווצות ומשחימות מעט.
- מוסיפים את היין הלבן ומערבבים מעט (כ-3 דקות) עד שהיין מתאדה.
- מוציאים את הבטטות מהתנור, פותחים אותן לאורכן, ממליחים מעט ומועכים את התוכן בעזרת מזלג.
- מניחים לאורך הבטטה את תערובת הפטריות בנדיבות.
- מזלפים טחינה ומגישים חם.