בטטה ממולאת בפטריות - מתכון טעים וטבעוני - STAVIS

time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל שעה
difficulty
רמת קושי - קל
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 2 בטטות שמנמנות וארוכות
  • 3 סלסלות פטריות מיקס שמפיניון ופורטובלו
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 ענפי טימין
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • טחינה לזילוף מעל

הוראות הכנה

  1. חורצים את הבטטות לאורכן כמעט עד הסוף, מניחים בתבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור על 220 מעלות לכ30-40 דקות, עד שסכין ננעצת ויוצאת בקלות.
  2. במחבת גדולה מטגנים את הבצל הקצוץ עד להשחמה.
  3. קוצצים את כל הפטריות ומוסיפים אל הבצל המטוגן.
  4. מוסיפים את הטימין, מלח ופלפל ומטגנים מעט עד שהפטריות מתכווצות ומשחימות מעט.
  5. מוסיפים את היין הלבן ומערבבים מעט (כ-3 דקות) עד שהיין מתאדה.
  6. מוציאים את הבטטות מהתנור, פותחים אותן לאורכן, ממליחים מעט ומועכים את התוכן בעזרת מזלג.
  7. מניחים לאורך הבטטה את תערובת הפטריות בנדיבות.
  8. מזלפים טחינה ומגישים חם.

מתכונים דומים

  • מרינה פטריות - אגרול ממולא בירקות וטופו

    אגרול קריספי ממולא בטופו עם רוטב אסייתי מושלם - בשיתוף עם foody_israel

  • מרינה פטריות - מתכון רולים מדפי אורז עם טופו

    רולים מדפי אורז עם טופו, ירקות ורוטב חמאת בוטנים – טבעוני, קל ומרשים - בשיתוף עם foody_israel

  • קערת גנג האדט תאילנדי עם פטריות, רוטב כהה, צ'ילי ועשבי תיבול, מוגשת לצד אורז

    גנג האדט – תבשיל פטריות תאילנדי עם חריפות מעודנת וטעם עמוק

  • בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות, חתוך ומוגש על צלחת עם רוטב בצד

    בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות – מנה קלאסית שחוזרת ובגדול

  • שניצל פטריות קראנצי פריך ומוזהב בצלחת – מתכון מושחת של מרינה פטריות

    שניצל פטריות קראנצי ומושחת במיוחד

  • לכל המתכונים