בטטה ממולאת בפטריות - מתכון טעים וטבעוני - STAVIS

time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל שעה
difficulty
רמת קושי - קל
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 2 בטטות שמנמנות וארוכות
  • 3 סלסלות פטריות מיקס שמפיניון ופורטובלו
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 ענפי טימין
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • טחינה לזילוף מעל

הוראות הכנה

  1. חורצים את הבטטות לאורכן כמעט עד הסוף, מניחים בתבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור על 220 מעלות לכ30-40 דקות, עד שסכין ננעצת ויוצאת בקלות.
  2. במחבת גדולה מטגנים את הבצל הקצוץ עד להשחמה.
  3. קוצצים את כל הפטריות ומוסיפים אל הבצל המטוגן.
  4. מוסיפים את הטימין, מלח ופלפל ומטגנים מעט עד שהפטריות מתכווצות ומשחימות מעט.
  5. מוסיפים את היין הלבן ומערבבים מעט (כ-3 דקות) עד שהיין מתאדה.
  6. מוציאים את הבטטות מהתנור, פותחים אותן לאורכן, ממליחים מעט ומועכים את התוכן בעזרת מזלג.
  7. מניחים לאורך הבטטה את תערובת הפטריות בנדיבות.
  8. מזלפים טחינה ומגישים חם.

מתכונים דומים

  • באן במילוי פטריות מלך היער

  • מגש נאצ'וס מקסיקני טבעוני עם המבורגר פטריות מרינה - נועם כרמון

  • מחבת פטריות וירוקים - ‎⁨שנהב בנימין

  • פטריות ממולאות עם כרישה וערמונים מקורמלים - ‎⁨שנהב בנימין

  • צ׳יפס גבינה ופטריות שמפיניון פריכות ומעולות

  • לכל המתכונים