בטטה ממולאת בפטריות - מתכון טעים וטבעוני - STAVIS

time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל שעה
difficulty
רמת קושי - קל
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 2 בטטות שמנמנות וארוכות
  • 3 סלסלות פטריות מיקס שמפיניון ופורטובלו
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 ענפי טימין
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • טחינה לזילוף מעל

הוראות הכנה

  1. חורצים את הבטטות לאורכן כמעט עד הסוף, מניחים בתבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור על 220 מעלות לכ30-40 דקות, עד שסכין ננעצת ויוצאת בקלות.
  2. במחבת גדולה מטגנים את הבצל הקצוץ עד להשחמה.
  3. קוצצים את כל הפטריות ומוסיפים אל הבצל המטוגן.
  4. מוסיפים את הטימין, מלח ופלפל ומטגנים מעט עד שהפטריות מתכווצות ומשחימות מעט.
  5. מוסיפים את היין הלבן ומערבבים מעט (כ-3 דקות) עד שהיין מתאדה.
  6. מוציאים את הבטטות מהתנור, פותחים אותן לאורכן, ממליחים מעט ומועכים את התוכן בעזרת מזלג.
  7. מניחים לאורך הבטטה את תערובת הפטריות בנדיבות.
  8. מזלפים טחינה ומגישים חם.

מתכונים דומים

  • כריך פסטרמה ורוטב חלפיניו

    כריך פסטרמה ורוטב חלפיניו של תמרה - יקיר שוקרון

  • טורטייה בשר בקר ב-3 דקות

    טורטייה בשר בקר מושחתת עם רטבים של תמרה ב-3 דקות

  • אגרול תאילנדי שאפשר להכין בבית בקלות

    אגרול תאילנדי שאפשר להכין בבית בקלות - נדב גלר

  • כדורי אורז ופטריות

    כדורי אורז ופטריות

  • באן במילוי פטריות מלך היער

  • לכל המתכונים