מגש נאצ'וס מקסיקני טבעוני עם המבורגר פטריות מרינה - נועם כרמון
מצרכים
- נאצ'וס איכותיים עשויים מתירס
- אבקת שום מעושן
- כפית כמון
- יוגורט סויה
- מיץ ליים
- מלח וסוכר
לחלבון:
- המבורגר פטריות החדש של מרינה (למגש גדול כדאי להשתמש בשניים)
רטבים:
- יוגורט סויה- מעורבב עם מיץ מליים אחד וחצי כפית מלח
- סלסה פריטה – שמן זית, 3 עגבניות חתוכות גס, בצל לבן אחד חתוך גס, 4 שיני שום שלמות, 3 פלפלים מיובשים (חריפים או מתוקים)
- בצל כבוש – בצל סגול אחד חתוך לפרוסות דקות, חצי כפית מלח, חצי כפית סוכר, מיץ משני ליים, מעט כוסברה קצוצה
- חלפיניו כבוש
הוראות הכנה
- לוקחים המבורגר פטריות החדש של מרינה (למגש גדול כדאי להשתמש בשניים) ומפרקים אותו לצ'אנקים בינוניים בעזרת כף עץ בתוך מחבת חמה עם בצל לבן אחד קצוץ לקוביות, כפית אבקת שום מעושן וכפית כמון.
- זה לוקח כמה דקות וכשזה נראה לכם טוב, זה מוכן.
- רוטב: יוגורט סויה – מעורבב עם מיץ מליים אחד וחצי כפית מלח.
- רוטב סלסה פריטה – מטגנים בשמן על חום בינוני את כל המרכיבים למשך 10 דקות עד שהכל רך ומעבירים למעבד מזון יחד עם שמן הטיגון, מוסיפים כפית מלח ורבע כוס מים וטוחנים עד שמתקבלת סלסה בצבע כתום בוהק.
- בצל כבוש – בצל סגול אחד חתוך לפרוסות דקות, חצי כפית מלח, חצי כפית סוכר, מיץ משני ליים, מעט כוסברה קצוצה, מערבבים הכל יחד ומניחים לחצי שעה בקערה לפני ההגשה.
- להרכבה מסדרים הרבה נאצ'וס על מגש רחב, מפזרים את ההמבורגר המפורק מעל, מוסיפים את כל הרטבים ותראו איזה הצגה הדבר הזה!