התרומה של פטריות למשבר האקלים - חיסכון במים ואנרגיה
קולינריה
משאבי המים המוגבלים על הכדור הכחול שלנו הביאו אותנו לאמוד את כמות המים הנצרכת בכל פעולה יצרנית , החקלאות ובעיקר משק המים לגידול חיות משק הנה צרכנית מהותית של מים
מושג בסיסי באומדנים אלו הוא טביעת מים water print – מדד המצביע על כמות המים הכוללת ( מי גשמים+מים נקיים+מים ממוחזרים) אותם יש להשקיע בכדי להגיע לקג או יחידת מוצר בעת גידול / ייצור מוצרי מזון .
לעומת תעשיית הבשר, הגידול המקומי ובפרט גידול הפטריות צורך משמעותית פחות מים,
פחות שטחי גידול והרבה פחות אנרגיה מושקעת ( חשמל )
. מכאן שארוחה מבוססת פטריות צורכת הרבה פחות שטח אדמה, וממילא מייצרת טביעת רגל פחמנית נמוכה, "לעומת בשר,לגדל פטריות זה כמעט בבחינת קסם". לשם הדגמה:
כדי לגדל קילו פטריות שמפיניון משתמשים בכ 15-ליטרים של מים, לעומת לא פחות מ 15,000- ליטרים
המשמשים לייצור קילו בשר. ואם נתון זה אינו מספיק הרי שבנוסף, גם צריכת החשמל בגידולן נמוכה משמעותית.
מיצור קו בשר לדעתינו במרינה מהות הקיימות היא למצוא חלופה מיטבית למנה בשרית. "למצוא אלטרנטיבות טובות ומזינות לאדם וגם לעולם."