מהפכת הפטריות במטבח - פטריות גורמה לשפים ולבשלנים ביתיים

מהפכת הפטריות במטבח - פטריות גורמה לשפים ולבשלנים ביתיים

קולינריה

לעתים רחוקות מזדמן לשף  להתנסות במרכיב חדש לחלוטין, ולכן אין זה מפתיע ששפים רבים מעוניינים לנסות  זני פטריות גורמה חדשים  במנות שלהם. למרבה המזל, פטריות גורמה הפכו לאחרונה לזמינות יותר הן לשפים מקצועיים והן לבשלנים ביתיים . 

מראה אטרקטיבי

אם אתם חובבי אוכל, סביר להניח ששמעתם את האמרה הישנה "קודם אוכלים עם העיניים". פטריות גורמה מגיעות במגוון צורות וגדלים המאפשרים לשפים ליצור את הוויזואליה המושלמת עבור הלקוח שלהם.זני פטריות כגון פיופינו גדלים בצורת גזע וכובע מסורתיים, בעוד מינים אחרים, כגון רעמת האריה בעלת המראה המוזר ולא שגרתי, פטריות צדפה/ יער  שבמקרה גם מופיעות בצבעים מרהיבים  ונראות כמעט כמו מטריה מבפנים.,

שפים משתמשים באלמנטים חזותיים אלה בעת תכנון המנה שלהם. פטריות שימג'י  קטנטנות נבחרות לעתים קרובות כדי להוסיף קישוט עדין. פטריות השיטאקי בעלת הקצוות ההמהודקים עשוייה להיות הטובה ביותר למנה חורפית כפרית קלאסית . פטריות גורמה מאפשרות לשפים ליצור צלחת אוכל מרהיבה ויזואלית שעוזרת להעביר את הטעם הטעים של המנה – עוד לפני שאתם לוקחים את הביס הראשון שלכם. 

 

מגוון טעמים  

לצד המראה החזותי שלהן, פטריות מעניקות טעמים מגוונים למנות במסעדות. טעמים מסוימים עשויים להיות עדינים מאד, בעוד שאחרים מציעים מנה מרוכזת של אומאמי השולט בטעמים אחרים. שפים יצירתיים מתנסים בטעמים השונים האלה כדי להביא את האיזון המושלם למנות שלהם. בין אם הם בוחרים להשתמש בפטריות באופן מסורתי (כמו שימוש במאיטאקה במנה יפנית) או יצירת מנות פיוז'ן חדשות ומעניינות, ובין אם מציעים שלל מנות יום יומיות העשויות מפטריות השמפיניון והפורטבלה המוכרות לכולנו .

גידול מקומי ובר קיימא

כולנו למדנו להכיר את המונח Farm to table  ראינו השפעה אדירה בענף המסעדנות  ותנועה לעבר מרכיבים מקומיים בני קיימא. שפים רבים מאמינים שהאוכל שלהם יהיה הטרי והטעים ביותר אם הם יבחרו מרכיבים שגודלו ממש במורד הרחוב במקום לשלוח אותם ממדינה אחרת. פטריות הגורמה שלנו כאן במרינה הן גם בחירה בת-קיימא מכיוון שהן מעובדות באופן אחראי בחדרי הגידול שלנו במקום להיקטף מהטבע.

פטריות גורמה ובמטבח הביתי

בשלנים ביתיים נהנים מפטריות מאותן סיבות כמו שפים מקצועיים: פטריות מעניינות מבחינה ויזואלית, ורסטיליות וטעמן נהדר. חובבי בישול רבים במיוחד נוכח הבליץ הגדול של תוכניות הבישול והפצצת המתכונים ברשתות החברתיות העלו משמעותית את השימוש בפטריות , היום כבר ספק הן משדרגות במהירות כל מנה גם היומיומית הפשוטה ביותר הופכת למעדן .

נושאים שיכולים לעניין אותך:

מתכונים הבריאים שלנו:

  • בטטה ממולאת בפטריות - מתכון טעים וטבעוני - STAVIS

  • כריך חם של צלעות אסאדו ופטריות - חגית גורן ונועה קרליק

  • לזניית פטריות חגיגית