תבשיל אורז ופטריות

time-cook
הכנה - 40 דק'
difficulty
רמת קושי - בינוני
3 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 2 כפות שמן קנולה או זית
  • 2 בצלים לבנים או 10 בצלי שאלוט
  • 4 שיני שום קלופות
  • 2 סלסלות פטריות שמפניון או בייבי פורטבלה או שילוב של שניהם
  • כוס אורז בסמטי
  • 1 ו-3/4 כוסות מים רותחים
  • מלח ופלפל
  • כף אבקת מרק פטריות
  • 1/2 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית כורכום

 

להגשה:

  • צרור עלי פטרוזיליה קצוצים או עירית

הוראות הכנה

  1. חותכים את הבצל לקוביות ואת הפטריות לפרוסות או רבעים.
  2. בסיר רחב ונמוך מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא מזהיב ומתקרמל.
  3. מוסיפים את השום והפטריות ומטגנים במשך 5 דקות עד שהפטריות מתרככות ומגירות נוזלים.
  4. מתבלים במלח, פלפל, א. מרק פטריות, פפריקה וכורכום ומערבבים.
  5. מוסיפים את האורז ומערבבים במשך דקה.
  6. מוסיפים מים רותחים, מערבבים וסוגרים את הסיר. מבשלים על אש הכי נמוכה במשך 20 דקות וסוגרים את האש. פותחים רק לאחר 5 דקות.
  7. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים.

 

הערות חשובות:
– ניתן להגיש עם צנוברים קלויים.
– רוצים להפוך את האורז למנה עיקרית? אחרי טיגון הבצל מוסיפים 500 גרם נתחי פרגיות או חזה עוף חתוכים לרצועות.

מתכונים דומים

  • כריך פסטרמה ורוטב חלפיניו

    כריך פסטרמה ורוטב חלפיניו של תמרה - יקיר שוקרון

  • טורטייה בשר בקר ב-3 דקות

    טורטייה בשר בקר מושחתת עם רטבים של תמרה ב-3 דקות

  • אגרול תאילנדי שאפשר להכין בבית בקלות

    אגרול תאילנדי שאפשר להכין בבית בקלות - נדב גלר

  • כדורי אורז ופטריות

    כדורי אורז ופטריות

  • צלי כתף מושלם עם פטריות בקלי קלות

    צלי כתף מושלם עם פטריות בקלי קלות

  • לכל המתכונים