מצרכים
- 2 כפות שמן קנולה או זית
- 2 בצלים לבנים או 10 בצלי שאלוט
- 4 שיני שום קלופות
- 2 סלסלות פטריות שמפניון או בייבי פורטבלה או שילוב של שניהם
- כוס אורז בסמטי
- 1 ו-3/4 כוסות מים רותחים
- מלח ופלפל
- כף אבקת מרק פטריות
- 1/2 כפית פפריקה
- 1/2 כפית כורכום
להגשה:
- צרור עלי פטרוזיליה קצוצים או עירית
הוראות הכנה
- חותכים את הבצל לקוביות ואת הפטריות לפרוסות או רבעים.
- בסיר רחב ונמוך מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא מזהיב ומתקרמל.
- מוסיפים את השום והפטריות ומטגנים במשך 5 דקות עד שהפטריות מתרככות ומגירות נוזלים.
- מתבלים במלח, פלפל, א. מרק פטריות, פפריקה וכורכום ומערבבים.
- מוסיפים את האורז ומערבבים במשך דקה.
- מוסיפים מים רותחים, מערבבים וסוגרים את הסיר. מבשלים על אש הכי נמוכה במשך 20 דקות וסוגרים את האש. פותחים רק לאחר 5 דקות.
- מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
הערות חשובות:
– ניתן להגיש עם צנוברים קלויים.
– רוצים להפוך את האורז למנה עיקרית? אחרי טיגון הבצל מוסיפים 500 גרם נתחי פרגיות או חזה עוף חתוכים לרצועות.