מרינה מלכת הפטריות מנות ראשונות סלט גריסי פנינה עם פקאנים, חמוציות, פטריות צרובות, זיתים ועירית ברוטב מייפל וצ'ילי – NO.18
מצרכים
- כוס גריסי פנינה
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כוס פקאנים טבעיים
- 1/2 כוס חמוציות או אוכמניות מיובשות
- 2 סלסלות פטריות שמפניון או בייבי פורטבלה או שילוב של שניהם
- 1/2 סלסלה פטריות שימאג'י
- 1/3 כוס זיתים מגולענים
- 1/2 צרור עירית
- מלח ופלפל
- אופציונאלי: עלי נענע, פטרוזיליה, כוסברה
לרוטב:
- 2 כפות מייפל
- 3 כפות שמן זית
- 3 כפות מיץ לימון
- כפית מלח
- 1/2 צ'ילי טרי
הוראות הכנה
- מבשלים את הגריסים בסיר עם 5 כוסות מים מומלחים עד שהגריסים רכים. מסננים ומניחים בקערה. מזלפים מעל כפית שמן זית ומערבבים כדי שהגריסים לא ידבקו.
- חותכים את הפטריות לפרוסות ומטגנים עם שמן זית במחבת עד שהן זהובות משני הצדדים. מוסיפים לקערה עם הגריסים.
- באותה מחבת קולים את הפקאנים במשך 3 דקות. מצננים מעט וקוצצים גס. מוסיפים לקערה.
- חותכים את הזיתים לחצי ואת העירית חותכים לפרוסות דקות. מוסיפים לקערה.
- מוסיפים את החמוציות ועשבי תיבול (במידה ורוצים).
- מערבבים היטב את מצרכי הרוטב ומזלפים על הסלט. מערבבים ומגישים בטמפרטורת החדר.