מרק פטריות וגריסים - דניאל וגנר

time-cook
הכנה - 20 דק'
כולל שעה
difficulty
רמת קושי - בינוני
6 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 1 סלסלה פטריות שמפניון
  • 1 סלסלה פטריות בייבי פורטבלה
  • 1 סלסלה פטריות שימאג'י
  • כף קמח
  • 6 שיני שום קלופות
  • 2 כרישה
  • 2 ענפי טימין (רק העלים)
  • 3/4 כוס גריסי פנינה
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל
  • 2 כפות א. מרק פטריות (לא חובה)
  • 8 כוסות מים רותחים

הוראות הכנה

  1. קוצצים את השום לקוביות. חותכים את הכרישה (החלק הלבן) והפטריות לפרוסות.
  2. בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הכרישה עד ריכוך, בערך 8 דקות.
  3. מוסיפים שום ומטגנים עוד דקה.
  4. מוסיפים את הפטריות, הטימין, מלח ופלפל ומטגנים עד שהפטריות מתרככות. בערך 10 דקות.
  5. מפזרים כף קמח ומערבבים היטב.
  6. מוסיפים את המים הרותחים, א. מרק פטריות, מלח ופלפל ומערבבים.
  7. מוסיפים את הגריסים ומבשלים עד שהגריסים רכות לגמרי.
  8. מגישים עם פטרוזיליה קצוצה מעל.

 

הערות חשובות:

לטעם עמוק יותר ניתן להוסיף 2 ענפי סלרי קצוצים דק בשלב טיגון הכרישה.

ניתן להוסיף למרק, בזמן טיגון הכרישה, 2 גזרים מגורדים.

במקום גריסים ניתן להשתמש באורז או פסטה קצרה.

מתכונים דומים

  • פטריות בציפוי מגה-קראנץ’ - מתכון של ליאת חתוכה מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • פטריות ממולאות בנוסח ים תיכוני על קרם עגבניות צלויות - foody_israel@

  • קציצות ירק כל-כך רכות, ריחניות וממכרות - erez_shaul@

  • צ’יפס פטריות - מתכון של שף טומאס יול מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • ⁨לביבות גזר מושלמות - netalie_kirstain@

  • לכל המתכונים

    אנחנו מכבדים את פרטיותך

    באתר שלנו נעשה שימוש בקובצי Cookies לצורך שיפור חוויית המשתמש, ניתוח תנועה, והתאמת תכנים ושירותים.
בלחיצה על “מאשר הכול” הינך מסכים/ה לשימוש בקובצי Cookies בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו.

    מדיניות פרטיות