מרק פטריות וגריסים - דניאל וגנר

time-cook
הכנה - 20 דק'
כולל שעה
difficulty
רמת קושי - בינוני
6 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 1 סלסלה פטריות שמפניון
  • 1 סלסלה פטריות בייבי פורטבלה
  • 1 סלסלה פטריות שימאג'י
  • כף קמח
  • 6 שיני שום קלופות
  • 2 כרישה
  • 2 ענפי טימין (רק העלים)
  • 3/4 כוס גריסי פנינה
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל
  • 2 כפות א. מרק פטריות (לא חובה)
  • 8 כוסות מים רותחים

הוראות הכנה

  1. קוצצים את השום לקוביות. חותכים את הכרישה (החלק הלבן) והפטריות לפרוסות.
  2. בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הכרישה עד ריכוך, בערך 8 דקות.
  3. מוסיפים שום ומטגנים עוד דקה.
  4. מוסיפים את הפטריות, הטימין, מלח ופלפל ומטגנים עד שהפטריות מתרככות. בערך 10 דקות.
  5. מפזרים כף קמח ומערבבים היטב.
  6. מוסיפים את המים הרותחים, א. מרק פטריות, מלח ופלפל ומערבבים.
  7. מוסיפים את הגריסים ומבשלים עד שהגריסים רכות לגמרי.
  8. מגישים עם פטרוזיליה קצוצה מעל.

 

הערות חשובות:

לטעם עמוק יותר ניתן להוסיף 2 ענפי סלרי קצוצים דק בשלב טיגון הכרישה.

ניתן להוסיף למרק, בזמן טיגון הכרישה, 2 גזרים מגורדים.

במקום גריסים ניתן להשתמש באורז או פסטה קצרה.

מתכונים דומים

  • כריך פסטרמה ורוטב חלפיניו

    כריך פסטרמה ורוטב חלפיניו של תמרה - יקיר שוקרון

  • טורטייה בשר בקר ב-3 דקות

    טורטייה בשר בקר מושחתת עם רטבים של תמרה ב-3 דקות

  • אגרול תאילנדי שאפשר להכין בבית בקלות

    אגרול תאילנדי שאפשר להכין בבית בקלות - נדב גלר

  • כדורי אורז ופטריות

    כדורי אורז ופטריות

  • באן במילוי פטריות מלך היער

  • לכל המתכונים