מרק פטריות וגריסים - דניאל וגנר

time-cook
הכנה - 20 דק'
כולל שעה
difficulty
רמת קושי - בינוני
6 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 1 סלסלה פטריות שמפניון
  • 1 סלסלה פטריות בייבי פורטבלה
  • 1 סלסלה פטריות שימאג'י
  • כף קמח
  • 6 שיני שום קלופות
  • 2 כרישה
  • 2 ענפי טימין (רק העלים)
  • 3/4 כוס גריסי פנינה
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל
  • 2 כפות א. מרק פטריות (לא חובה)
  • 8 כוסות מים רותחים

הוראות הכנה

  1. קוצצים את השום לקוביות. חותכים את הכרישה (החלק הלבן) והפטריות לפרוסות.
  2. בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הכרישה עד ריכוך, בערך 8 דקות.
  3. מוסיפים שום ומטגנים עוד דקה.
  4. מוסיפים את הפטריות, הטימין, מלח ופלפל ומטגנים עד שהפטריות מתרככות. בערך 10 דקות.
  5. מפזרים כף קמח ומערבבים היטב.
  6. מוסיפים את המים הרותחים, א. מרק פטריות, מלח ופלפל ומערבבים.
  7. מוסיפים את הגריסים ומבשלים עד שהגריסים רכות לגמרי.
  8. מגישים עם פטרוזיליה קצוצה מעל.

 

הערות חשובות:

לטעם עמוק יותר ניתן להוסיף 2 ענפי סלרי קצוצים דק בשלב טיגון הכרישה.

ניתן להוסיף למרק, בזמן טיגון הכרישה, 2 גזרים מגורדים.

במקום גריסים ניתן להשתמש באורז או פסטה קצרה.

מתכונים דומים

  • בורקס שכבות עם פטריות וגבינת עזים - עדן תורג’מן מנבחרת israeli_kitchen

  • פטריות ממולאות בתערובת גבינה

  • סלט קיסר ראפ

  • ברוסקטת פטריות וערמונים - סתיו סעדון

  • כריך פסטרמה ורוטב חלפיניו

    כריך פסטרמה ורוטב חלפיניו של תמרה - יקיר שוקרון

  • לכל המתכונים