מרק פטריות וגריסים - דניאל וגנר
מצרכים
- 1 סלסלה פטריות שמפניון
- 1 סלסלה פטריות בייבי פורטבלה
- 1 סלסלה פטריות שימאג'י
- כף קמח
- 6 שיני שום קלופות
- 2 כרישה
- 2 ענפי טימין (רק העלים)
- 3/4 כוס גריסי פנינה
- 3 כפות שמן זית
- מלח ופלפל
- 2 כפות א. מרק פטריות (לא חובה)
- 8 כוסות מים רותחים
הוראות הכנה
- קוצצים את השום לקוביות. חותכים את הכרישה (החלק הלבן) והפטריות לפרוסות.
- בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הכרישה עד ריכוך, בערך 8 דקות.
- מוסיפים שום ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים את הפטריות, הטימין, מלח ופלפל ומטגנים עד שהפטריות מתרככות. בערך 10 דקות.
- מפזרים כף קמח ומערבבים היטב.
- מוסיפים את המים הרותחים, א. מרק פטריות, מלח ופלפל ומערבבים.
- מוסיפים את הגריסים ומבשלים עד שהגריסים רכות לגמרי.
- מגישים עם פטרוזיליה קצוצה מעל.
הערות חשובות:
לטעם עמוק יותר ניתן להוסיף 2 ענפי סלרי קצוצים דק בשלב טיגון הכרישה.
ניתן להוסיף למרק, בזמן טיגון הכרישה, 2 גזרים מגורדים.
במקום גריסים ניתן להשתמש באורז או פסטה קצרה.