מרק פטריות וערמונים - הדס ומעין לפידות
מצרכים
- 2 סלסלות (500 גרם) פטריות שמפיניון ופורטובלו צעירות מרינה
- 1 חבילה (100 גרם) ערמונים בואקום
- 1 בצל גדול קצוץ
- 3 שיני שום קצוצות
- 2 כפות (30 מ"ל) שמן זית
- 4 כוסות מים (כליטר)
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 9%
- 3-4 גבעולי טימין טרי מרינה
- כף אבקת מרק פטריות או פטריות מיובשות טחונות
- כפית מלח גס, חצי כפית פלפל שחור (אופציונלי להוסיף מעט אגוז מוסקט)
הוראות הכנה
- קוצצים בצל, שום ופטריות.
- מחממים 2 כפות שמן זית בסיר ומטגנים בצל, שום ופטריות כ3-4- דקות.
- מוסיפים את הערמונים וממשיכים לטגן עוד כ5- דקות עד לאידוי הנוזלים מהפטריות.
- מוסיפים 4 כוסות מים, אבקת מרק פטריות או פטריות מיובשות טחונות, גבעולי טימין טרי ותבלינים.
- מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עם חצי מכסה על להבה נמוכה כ30- דקות.
- מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים עוד 10 דקות.
- בשלב הזה מסירים את גבעולי הטימין וטוחנים בעזרת בלנדר מוט או בלנדר שמותאם לנוזלים חמים.
- מחזירים לאש ומבשלים כ10- דקות נוספות.
הצעת הגשה: לצלות כמה פטריות שמפיניון ולהניח בכל קערה, להגיש עם פרזמן, קרם פרש, לחם שום, קוביות טופו.
ערכים לכל המרק:
800 קלוריות
93 גרם פחמימה
38 גרם שומן
21 גרם חלבון
בחלוקה ל4- מנות:
200 קלוריות
23 גרם פחמימה
9 גרם שומן
5 גרם חלבון