ראגו פטריות ביין לבן ועשבי תיבול

time-cook
הכנה - 25 דק'
difficulty
רמת קושי - בינוני
5 servings
כמות מנות

מצרכים

  • סלסלת פטריות מעורבת שמפניון, יער ופורטובלו 750 גרם סך הכל(קצוצות)
  • 3 קוביות חמאה ( 10 גרם כל אחת)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל לבן קצוץ דק
    2 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כוס יין לבן
  • כפית עלי טימין קצוצים
  • כף עלי בזיליקום קצוצים
  • כף עלי פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • אגוזי מלך
  • ניתן להוסיף צימוקים סוכר וקינמון

הוראות הכנה

  1. מחממים מחבת על אש בינונית עם קוביית חמאה וכף שמן זית.
  2. מטגנים את הבצל עד שמשחים קלות, מוסיפים את השום הקצוץ והטימין ומטגנים דקה נוספת. מעבירים לאש גבוהה מוסיפים קוביית חמאה, כף שמן זית ואת תערובת הפטריות הקצוצות ומטגנים תוך כדי ערבוב 2 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את היין הלבן מביאים לרתיחה למשך 2 דקות ומנמיכים לאש קטנה.
  4. מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים עד שרוב הנוזלים מתאדים.
  5. מוסיפים את קוביית החמאה האחרונה, הבזיליקום והפטרוזיליה.
  6. מכבים את האש ומערבבים עד שקוביית החמאה נמסה. מוסיפים צימוקים, סוכר, קינמון, מבשלים 4 דקות נוספות מפזרים יחד עם אגוזי המלך ומגישים.

מתכונים דומים

  • מוקפץ בבגט - erez_shaul@

  • פרגיות ממולאות בפטריות ובפיסטוקים - מתכון של קרן בוכניק מנבחרת ‪‪‪@israeli_kitchen‬‬‬

  • פטריות בציפוי מגה-קראנץ’ - מתכון של ליאת חתוכה מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • דג לברק עם פטריות קונפי - מתכון של מיכל פרבר מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • פטריות ממולאות בנוסח ים תיכוני על קרם עגבניות צלויות - foody_israel@

  • לכל המתכונים

    אנחנו מכבדים את פרטיותך

    באתר שלנו נעשה שימוש בקובצי Cookies לצורך שיפור חוויית המשתמש, ניתוח תנועה, והתאמת תכנים ושירותים.
בלחיצה על “מאשר הכול” הינך מסכים/ה לשימוש בקובצי Cookies בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו.

    מדיניות פרטיות