סלט בריאות ירוקות צלויים וקינואה - danielle_cheffa@

time-cook
הכנה - 30 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
4 servings
כמות מנות

מצרכים

לסלט:

  • חצי ראש כרובית מופרדת לפרחים קטנים
  • לתיבול הכרובית: שמן זית, מעט כמון, מלח, פלפל שחור
  • חבילת פטריות פרוסות של מרינה (פורטבלו / שמפיניון / שיטאקה)
  • 1 כוס עדשים שחורות מבושלות
  • חופן נענע קצוצה
  • חופן פטרוזיליה קצוצה

 

לרוטב טחינה לימונית:

  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 3 כפות מים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • שן שום כתושה
  • כפית סילאן
  • מלח לפי הטעם

הוראות הכנה

1.לקינואה: מבשלים את הקינואה כ-10 דק’
במים רותחים ומסננים (כמו פסטה)
2.לכרובית: מרתיחים במים רותחים כ-10 דק’.
3.מחממים תנור ל-200 מעלות.
4.שמים את פרחי הכרובית בקערה,
מתבלים במעט שמן זית, מלח, פלפל וקצת כמון.
5.מעבירים לתבנית עם נייר אפייה וצולים
כ-25 דקות עד שהיא מזהיבה בקצוות.
6.לפטריות: מחממים מחבת עם מעט שמן זית.
מוסיפים את הפטריות ומקפיצים על חום גבוה
עד שהן משחימות יפה.
7.לרוטב: מערבבים את כל המרכיבים בקערית
קטנה עד למרקם חלק וקרמי.
(אפשר גם לשקשק בצנצנת זה מתאחד ממש מהר)
8.להרכבה: בקערה גדולה שמים את הכרובית הצלויה, הפטריות המוקפצות, העדשים והירוקים הקצוצים.
9. יוצקים מעל את רוטב הטחינה ומערבבים בעדינות.

מתכונים דומים

  • סלט אסייתי - מתכו של erez_shaul@

  • סלט פטריות אסיאתי שלא תפסיקו לאכול natally_tal_food@

  • מתכון לכרובית קריספית, זהובה ומלאת טעמים

    כרובית קריספית, זהובה ומלאת טעמים

  • סלט קיסר ראפ

  • סלט סלק חגיגי וטבעוני

    סלט סלק חגיגי וטבעוני

  • לכל המתכונים

    אנחנו מכבדים את פרטיותך

    באתר שלנו נעשה שימוש בקובצי Cookies לצורך שיפור חוויית המשתמש, ניתוח תנועה, והתאמת תכנים ושירותים.
בלחיצה על “מאשר הכול” הינך מסכים/ה לשימוש בקובצי Cookies בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו.

    מדיניות פרטיות