סלט בריאות ירוקות צלויים וקינואה - danielle_cheffa@
מצרכים
לסלט:
- חצי ראש כרובית מופרדת לפרחים קטנים
- לתיבול הכרובית: שמן זית, מעט כמון, מלח, פלפל שחור
- חבילת פטריות פרוסות של מרינה (פורטבלו / שמפיניון / שיטאקה)
- 1 כוס עדשים שחורות מבושלות
- חופן נענע קצוצה
- חופן פטרוזיליה קצוצה
לרוטב טחינה לימונית:
- 2 כפות טחינה גולמית
- 3 כפות מים
- 2 כפות מיץ לימון
- שן שום כתושה
- כפית סילאן
- מלח לפי הטעם
הוראות הכנה
1.לקינואה: מבשלים את הקינואה כ-10 דק’
במים רותחים ומסננים (כמו פסטה)
2.לכרובית: מרתיחים במים רותחים כ-10 דק’.
3.מחממים תנור ל-200 מעלות.
4.שמים את פרחי הכרובית בקערה,
מתבלים במעט שמן זית, מלח, פלפל וקצת כמון.
5.מעבירים לתבנית עם נייר אפייה וצולים
כ-25 דקות עד שהיא מזהיבה בקצוות.
6.לפטריות: מחממים מחבת עם מעט שמן זית.
מוסיפים את הפטריות ומקפיצים על חום גבוה
עד שהן משחימות יפה.
7.לרוטב: מערבבים את כל המרכיבים בקערית
קטנה עד למרקם חלק וקרמי.
(אפשר גם לשקשק בצנצנת זה מתאחד ממש מהר)
8.להרכבה: בקערה גדולה שמים את הכרובית הצלויה, הפטריות המוקפצות, העדשים והירוקים הקצוצים.
9. יוצקים מעל את רוטב הטחינה ומערבבים בעדינות.