ראמן עמוס פטריות ועוף @meatcurator
מצרכים
- חבילת פטריות שמפיניון
- חבילת פטריות אקזוטיות שימג׳י
- חבילת פטריות בייבי פורטובלו
- 1 ק״ג כנפי עוף
- 8 שיני שום
- 1 בצל
- 2 כפות פלפל שחור (אחת לכנפיים, אחת למרק)
- כף צ׳ילי גרוס (לביצים)
- 30 ג״ר סוכר (לביצים)
- 50 מ״ל רוטב דגים
- 300 מ״ל סויה (150 למרק, 150 לביצים)
- 200 מ״ל סאקה לבישול
- 150 מ״ל רוטב מירין
- 1 חבילת אצות קומבו (אם אין עדיין יוצא טעים)
- 5 דפי אצת נורי
- 10 ביצים
- 10 חבילות אטריות ראמן/אודון
- שומשום שחור
הוראות הכנה
- שמים את הכנפיים על תבנית מפזרים פלפל שחור.
- מכניסים לתנור על מקסימום, ל-40 דקות.
- שמים בסיר גדול שמן זית ונחמם לחום גבוה.
- מוסיפים את כל הפטריות והשום ונערבב כמה דקות.
- מוסיפים את המלח, פלפל, צ׳ילי, פלפל אנגלי, ועלי דפנה.
- מוסיפים את הבצל, הסאקה, מירין, סויה, ורוטב דגים.
- מוסיפים את אצת הקומבו, ואת הכנפיים, והמון מים.
- מבשלים את המרק על אש חזקה לפחות שלוש שעות.
- בינתיים מכינים את ביצי הראמן, מרתיחים אותם 7 דקות ואז זורקים אותם לתוך אמבט קרח ומקלפים אותם. שמים בשקית יחד עם שארית הסויה הצ׳ילי והסוכר, ומניחים בצד (אפשר גם להכין יום מראש במקרר).
- כשהמרק מוכן, מוציאים את כל התכולה, מפרקים את הבשר מהכנפיים, ומסננים את המרק.
- מרתיחים את אטריות הראמן שלנו, ואז נוסיף את הפטריות, עוף מפורק, ביצה חצויה, אצת נורי, ושומשום שחור.
- שיהיה בתאבון!