ראמן עמוס פטריות ועוף @meatcurator

time-cook
הכנה - 45 דק'
כולל 3 שעות
difficulty
רמת קושי - בינוני
10 servings
כמות מנות

מצרכים

  • חבילת פטריות שמפיניון
  • חבילת פטריות אקזוטיות שימג׳י
  • חבילת פטריות בייבי פורטובלו
  • 1 ק״ג כנפי עוף
  • 8 שיני שום
  • 1 בצל
  • 2 כפות פלפל שחור (אחת לכנפיים, אחת למרק)
  • כף צ׳ילי גרוס (לביצים)
  • 30 ג״ר סוכר (לביצים)
  • 50 מ״ל רוטב דגים
  • 300 מ״ל סויה (150 למרק, 150 לביצים)
  • 200 מ״ל סאקה לבישול
  • 150 מ״ל רוטב מירין
  • 1 חבילת אצות קומבו (אם אין עדיין יוצא טעים)
  • 5 דפי אצת נורי
  • 10 ביצים
  • 10 חבילות אטריות ראמן/אודון
  • שומשום שחור

הוראות הכנה

  1. שמים את הכנפיים על תבנית מפזרים פלפל שחור.
  2. מכניסים לתנור על מקסימום, ל-40 דקות.
  3. שמים בסיר גדול שמן זית ונחמם לחום גבוה.
  4. מוסיפים את כל הפטריות והשום ונערבב כמה דקות.
  5. מוסיפים את המלח, פלפל, צ׳ילי, פלפל אנגלי, ועלי דפנה.
  6. מוסיפים את הבצל, הסאקה, מירין, סויה, ורוטב דגים.
  7. מוסיפים את אצת הקומבו, ואת הכנפיים, והמון מים.
  8. מבשלים את המרק על אש חזקה לפחות שלוש שעות.
  9. בינתיים מכינים את ביצי הראמן, מרתיחים אותם 7 דקות ואז זורקים אותם לתוך אמבט קרח ומקלפים אותם. שמים בשקית יחד עם שארית הסויה הצ׳ילי והסוכר, ומניחים בצד (אפשר גם להכין יום מראש במקרר).
  10. כשהמרק מוכן, מוציאים את כל התכולה, מפרקים את הבשר מהכנפיים, ומסננים את המרק.
  11. מרתיחים את אטריות הראמן שלנו, ואז נוסיף את הפטריות, עוף מפורק, ביצה חצויה, אצת נורי, ושומשום שחור.
  12. שיהיה בתאבון!

מתכונים דומים

  • מרינה פטריות - אגרול ממולא בירקות וטופו

    אגרול קריספי ממולא בטופו עם רוטב אסייתי מושלם - בשיתוף עם foody_israel

  • מרינה פטריות - מתכון רולים מדפי אורז עם טופו

    רולים מדפי אורז עם טופו, ירקות ורוטב חמאת בוטנים – טבעוני, קל ומרשים - בשיתוף עם foody_israel

  • קערת גנג האדט תאילנדי עם פטריות, רוטב כהה, צ'ילי ועשבי תיבול, מוגשת לצד אורז

    גנג האדט – תבשיל פטריות תאילנדי עם חריפות מעודנת וטעם עמוק

  • בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות, חתוך ומוגש על צלחת עם רוטב בצד

    בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות – מנה קלאסית שחוזרת ובגדול

  • שיפודי פרגיות ופטריות על גריל

    שיפודי פרגיות ופטריות – מתכון מהיר וטעים לכל הזדמנות

  • לכל המתכונים