שבלולי שמרים במילוי זיתים, פטריות ועגבניות מיובשות

time-cook
הכנה - 60 דק'
difficulty
רמת קושי - בינוני
5 servings
כמות מנות

מצרכים

מצרכים לבצק:

  • 3 ו-1/2 כוסות (560 גרם) קמח לבן
  • 1/2 שקית שמרים טריים ( 25 גרם) או כף שמרים יבשים
  • 1 כף דבש
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 ו-1/4 כוסות (300 מ"ל) מים
  • כף מלח
  • אופציונאלי: כפית אורגנו יבש

 

מצרכים לתוספות:

  • 1/2 כוס ממרח עגבניות מיובשות (הסבר בהערות) או רוטב עגבניות מוכן
  • 1/2 כוס זיתים ירוקים פרוסים
  • 1/2 סלסלה פטריות שמפניון
  • 1/2 סלסלה פטריות בייבי פורטבלה
  • 150 גרם גבינה צהובה מגורדת (פרמזן, מוצרלה, צהובה)

 

וגם:

  • ביצה להברשה
  • אופציונאלי: שומשום

הוראות הכנה

  1. בעקרת מיקסר עם וו לישה מניחים את כל מצרכי הבצק פרט למלח. לשים במשך 6 דקות על מהירות איטית. מוסיפים את המלח ולשים עוד דקה עד שנוצר בצק רך וגמיש. מכסים במגבת ומניחים לבצק לתפוח במשך 30 דקות.
  2. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  3. חותכים את הפטריות לקוביות קטנות.
  4. מחלקים את הבצק ל-2 ומרדדים כל בצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
  5. מורחים על הבצק ממרח עגבניות מיובשות או רוטב עגבניות ומפזרים זיתים, פטריות וגבינה צהובה.
  6. מגלגלים לרולדה (מהחלק הרחב) ופורסים לפרוסות דקות בעובי 1.5 ס"מ.
  7. מניחים את השבלולים על תבנית עם נייר אפייה ומברישים בביצה טרופה. למי שרוצהף ניתן לפזר מעל מעט שומשום.
  8. אופים בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות ומגישים.

 

הערות חשובות:

– רוצים להכין ממרח עגבניות מיובשות בבית? פשוט טוחנים בבלנדר כוס עגבניות מיובשות עם 1/3 כוס שמן זית ו-2 שיני שום ושומרים את הממרח בקופסה סגורה במקרר.

– במקום ממרח עגבניות מיובשות אפשר להשתמש ברוטב עגבניות מוכן, ממרח פסטו, ממרח ארטישוק או כל ממרח אחר שאתם אוהבים.

– במקום בצק שמרים ניתן להכין את השבלולים מבצק מלאווח או בצק עלים.

מתכונים דומים

  • בורקס שכבות עם פטריות וגבינת עזים - עדן תורג’מן מנבחרת israeli_kitchen

  • פטריות ממולאות בתערובת גבינה

  • סלט קיסר ראפ

  • כנאפה פטריות וגבינות - סתיו סעדון

  • ברוסקטת פטריות וערמונים - סתיו סעדון

  • לכל המתכונים