מצרכים
מצרכים לבצק:
- 3 ו-1/2 כוסות (560 גרם) קמח לבן
- 1/2 שקית שמרים טריים ( 25 גרם) או כף שמרים יבשים
- 1 כף דבש
- 4 כפות שמן זית
- 1 ו-1/4 כוסות (300 מ"ל) מים
- כף מלח
- אופציונאלי: כפית אורגנו יבש
מצרכים לתוספות:
- 1/2 כוס ממרח עגבניות מיובשות (הסבר בהערות) או רוטב עגבניות מוכן
- 1/2 כוס זיתים ירוקים פרוסים
- 1/2 סלסלה פטריות שמפניון
- 1/2 סלסלה פטריות בייבי פורטבלה
- 150 גרם גבינה צהובה מגורדת (פרמזן, מוצרלה, צהובה)
וגם:
- ביצה להברשה
- אופציונאלי: שומשום
הוראות הכנה
- בעקרת מיקסר עם וו לישה מניחים את כל מצרכי הבצק פרט למלח. לשים במשך 6 דקות על מהירות איטית. מוסיפים את המלח ולשים עוד דקה עד שנוצר בצק רך וגמיש. מכסים במגבת ומניחים לבצק לתפוח במשך 30 דקות.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- חותכים את הפטריות לקוביות קטנות.
- מחלקים את הבצק ל-2 ומרדדים כל בצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
- מורחים על הבצק ממרח עגבניות מיובשות או רוטב עגבניות ומפזרים זיתים, פטריות וגבינה צהובה.
- מגלגלים לרולדה (מהחלק הרחב) ופורסים לפרוסות דקות בעובי 1.5 ס"מ.
- מניחים את השבלולים על תבנית עם נייר אפייה ומברישים בביצה טרופה. למי שרוצהף ניתן לפזר מעל מעט שומשום.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות ומגישים.
הערות חשובות:
– רוצים להכין ממרח עגבניות מיובשות בבית? פשוט טוחנים בבלנדר כוס עגבניות מיובשות עם 1/3 כוס שמן זית ו-2 שיני שום ושומרים את הממרח בקופסה סגורה במקרר.
– במקום ממרח עגבניות מיובשות אפשר להשתמש ברוטב עגבניות מוכן, ממרח פסטו, ממרח ארטישוק או כל ממרח אחר שאתם אוהבים.
– במקום בצק שמרים ניתן להכין את השבלולים מבצק מלאווח או בצק עלים.