פטריות פורטבלה במילוי תרד מוקרם עם פירורי לחם בניחוח שום ופרמזן

time-cook
הכנה - 10 דק'
כולל 35 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
5 servings
כמות מנות

מצרכים

מצרכים לפטריות:

  • 6-8 פטריות סטייק פורטבלה או שמפניון גדולות
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח

 

מצרכים למילוי:

  • 120 גרם גבינת שמנת
  • 3 כפות מיונז
  • 1/2 שקית מדליוני תרד (מהשקיות הקפואות) מופשר במקרר או 1/2 שקית תרד טרי
  • 2 שיני שום כתושות
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת דק
  • מלח ופלפל

 

לציפוי:

  • 8 כפות פירורי לחם (רגילים או פנקו)
  • שן שום כתושה
  • 30 גרם גבינת פרמזן מגורדת
  • עלי טימין (לא חובה)
  • שמן זית

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מוציאים את הרגל מהפטריות.
  3. בקערה קטנה מערבבים ביחד שמן זית, שום ומלח ומברישים את החלק הפנימי והחיצוני של הפטריות. מניחים בתבנית עם נייר אפייה ואופים במשך 7 דקות.
  4. בינתיים מכינים את המילוי: קוצצים דק את התרד, אם משתמשים בתרד קפוא נפטרים מכל הנוזלים על ידי סחיטת התרד עם הידיים.
  5. מערבבים את כל המצרכים ביחד.
  6. מוציאים את הפטריות מהתנור, מצננים מעט וממלאים כל פטריה בתערובת הגבינה והתרד.
  7. מערבבים את מצרכי הציפוי ומפזרים מעל בנדיבות. מזלפים שמן זית.
  8. אופים במשך 15 דקות או עד שהחלק העליון זהוב.

 

הערות חשובות:

– למילוי יציב ועשיר יותר ניתן להוסיף לתערובת הגבינות 2 חלמונים.

– במקום תרד ניתן להשתמש במנגולד (רק החלק הירוק), קייל או ברגלי הפטריות. אם משתמשים ברגליי הפטריות מומלץ לצרוב אותן קודם על מחבת.

מתכונים דומים

  • קערת גנג האדט תאילנדי עם פטריות, רוטב כהה, צ'ילי ועשבי תיבול, מוגשת לצד אורז

    גנג האדט – תבשיל פטריות תאילנדי עם חריפות מעודנת וטעם עמוק

  • בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות, חתוך ומוגש על צלחת עם רוטב בצד

    בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות – מנה קלאסית שחוזרת ובגדול

  • סיגרים במילוי פטריות ובשר

    סיגרים במילוי פטריות ובשר

  • שניצל פטריות קראנצי פריך ומוזהב בצלחת – מתכון מושחת של מרינה פטריות

    שניצל פטריות קראנצי ומושחת במיוחד

  • מרק עדשים כתומות חם ומעוטר בעשבי תיבול – מתכון פשוט וטעים

    מרק עדשים כתומות עשיר וטעים

  • לכל המתכונים