פטריות פורטבלה במילוי תרד מוקרם עם פירורי לחם בניחוח שום ופרמזן
מצרכים
מצרכים לפטריות:
- 6-8 פטריות סטייק פורטבלה או שמפניון גדולות
- 3 כפות שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- מלח
מצרכים למילוי:
- 120 גרם גבינת שמנת
- 3 כפות מיונז
- 1/2 שקית מדליוני תרד (מהשקיות הקפואות) מופשר במקרר או 1/2 שקית תרד טרי
- 2 שיני שום כתושות
- 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת דק
- מלח ופלפל
לציפוי:
- 8 כפות פירורי לחם (רגילים או פנקו)
- שן שום כתושה
- 30 גרם גבינת פרמזן מגורדת
- עלי טימין (לא חובה)
- שמן זית
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מוציאים את הרגל מהפטריות.
- בקערה קטנה מערבבים ביחד שמן זית, שום ומלח ומברישים את החלק הפנימי והחיצוני של הפטריות. מניחים בתבנית עם נייר אפייה ואופים במשך 7 דקות.
- בינתיים מכינים את המילוי: קוצצים דק את התרד, אם משתמשים בתרד קפוא נפטרים מכל הנוזלים על ידי סחיטת התרד עם הידיים.
- מערבבים את כל המצרכים ביחד.
- מוציאים את הפטריות מהתנור, מצננים מעט וממלאים כל פטריה בתערובת הגבינה והתרד.
- מערבבים את מצרכי הציפוי ומפזרים מעל בנדיבות. מזלפים שמן זית.
- אופים במשך 15 דקות או עד שהחלק העליון זהוב.
הערות חשובות:
– למילוי יציב ועשיר יותר ניתן להוסיף לתערובת הגבינות 2 חלמונים.
– במקום תרד ניתן להשתמש במנגולד (רק החלק הירוק), קייל או ברגלי הפטריות. אם משתמשים ברגליי הפטריות מומלץ לצרוב אותן קודם על מחבת.