כדורי פטריות ופרמזן - הדס ומעין לפידות

time-cook
הכנה - 50 דק'
difficulty
רמת קושי - בינוני
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 2 סלסלות (500 גרם) פטריות מרינה קצוצות דק דק
  • 1 בצל לבן קצוץ דק
  • 3 שינים שום כתושות
  • 1 כף שמן זית / חמאה
  • ½ כוס (80 גרם) פרמזן מגוררת

 

לציפוי:

  • ½ כוס קמח מלא
  • פירורי לחם
  • 2 ביצים טרופות

הוראות הכנה

להכנת הפלאפל:

  1. מחממים חמאה או שמן זית במחבת, מוסיפים את הבצל, השום, פלפל שחור ומעט מלח גס ומטגנים על אש בינונית כמה דקות עד שהבצל מתחיל להזהיב.
  2. מוסיפים את הפטריות, ומטגנים כ-10 דקות עד לצמצום הנוזלים.
  3. מעבירים לקערה ונותנים לתערובת להצטנן.
  4. מוסיפים את הגבינה והקמח ומערבבים היטב.
  5. מעבירים למקרר ל-30 דקות או יותר.

 

הרכבת המנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. שמים בקערה שטוחה את הביצים הטרופות, ובצלחת נוספת את פירורי הלחם.
  3. מגלגלים את כדורי הפלאפל וטובלים בעדינות בביצה, מכסים בפירורי לחם ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. אופים כ-15-20 דקות עד שהכדורים הופכים זהובים ופריכים.
  5. להגשה: מומלץ להגיש עם יוגורט, לאבנה או טחינה וסלט ירקות טרי!

 

ערכים לכדור:

77 קלוריות

3.2 גרם שומן

8 גרם פחמימה

4.6 גרם חלבון

מתכונים דומים

  • קערת גנג האדט תאילנדי עם פטריות, רוטב כהה, צ'ילי ועשבי תיבול, מוגשת לצד אורז

    גנג האדט – תבשיל פטריות תאילנדי עם חריפות מעודנת וטעם עמוק

  • בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות, חתוך ומוגש על צלחת עם רוטב בצד

    בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות – מנה קלאסית שחוזרת ובגדול

  • מאפינס אישיים של מעקוד פטריות, מוגשים על מגש עם עשבי תיבול בצד

    מיני-מעקוד פטריות אישיים – פתרון טעים וקליל לכל שעה ביום

  • פוקאצ'ה אפויה עם פטריות פורטובלו ושימאג'י, שום קלוי ורוזמרין

    פוקאצ'ה פטריות פורטובלו ושימאג'י – לחם אחד, כל הטעמים של היער

  • סיגרים במילוי פטריות ובשר

    סיגרים במילוי פטריות ובשר

  • לכל המתכונים