כדורי פטריות ופרמזן - הדס ומעין לפידות
מצרכים
- 2 סלסלות (500 גרם) פטריות מרינה קצוצות דק דק
- 1 בצל לבן קצוץ דק
- 3 שינים שום כתושות
- 1 כף שמן זית / חמאה
- ½ כוס (80 גרם) פרמזן מגוררת
לציפוי:
- ½ כוס קמח מלא
- פירורי לחם
- 2 ביצים טרופות
הוראות הכנה
להכנת הפלאפל:
- מחממים חמאה או שמן זית במחבת, מוסיפים את הבצל, השום, פלפל שחור ומעט מלח גס ומטגנים על אש בינונית כמה דקות עד שהבצל מתחיל להזהיב.
- מוסיפים את הפטריות, ומטגנים כ-10 דקות עד לצמצום הנוזלים.
- מעבירים לקערה ונותנים לתערובת להצטנן.
- מוסיפים את הגבינה והקמח ומערבבים היטב.
- מעבירים למקרר ל-30 דקות או יותר.
הרכבת המנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- שמים בקערה שטוחה את הביצים הטרופות, ובצלחת נוספת את פירורי הלחם.
- מגלגלים את כדורי הפלאפל וטובלים בעדינות בביצה, מכסים בפירורי לחם ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים כ-15-20 דקות עד שהכדורים הופכים זהובים ופריכים.
- להגשה: מומלץ להגיש עם יוגורט, לאבנה או טחינה וסלט ירקות טרי!
ערכים לכדור:
77 קלוריות
3.2 גרם שומן
8 גרם פחמימה
4.6 גרם חלבון