ניוקי פטריות וערמונים - דניאל וגנר
מצרכים
לניוקי:
- 2 תפוחי אדמה בינוניים
- כוס ורבע – וחצי קמח
- חצי כפית מלח
לרוטב:
- שמן זית בנדיבות
- 3 שיני שום פרוסות
- חבילת פטריות שמפניון 'מרינה'
- חבילת ערמונים
- מלח, פלפל
- בזיליקום / פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה
- עוטפים כל תפוח אדמה בנייר כסף (בלי לקלף אותו) ומכניסים לתנור שחומם מראש על 250 מעלות למשך כשעה וחצי, עד שתפוחי האדמה ממש רכים.
- כשתפוחי אדמה מוכנים, מקפלים את הקליפה ומועכים בעזרת מועך פירה או מסננת.
- מוסיפים כוס ורבע קמח ואת המלח ולשים עד לקבלת בצק. אם הבצק עוד דביק, מוסיפים את יתרת הקמח בהדרגה.
- מרדדים את הניוקי לנחשים שמהם חותכים חתיכות קטנות. מקמחים ומעבירים להתייצבות במקפיא עד לשימוש.
- מחממים סיר עם מים ומלח.
- עד שהמים רותחים מכינים את הרוטב: מחממים במחבת שמן זית, ומקפיצים שום לכדקה.
- מוסיפים פטריות וערמונים להקפאה של עוד 2-3 דקות.
- כשהמים רותחים מבשלים את הניוקי לכ 3-4 דקות, רק עד שהם צפים למעלה.
- מעבירים את הניוקי לרוטב, מקפיצים, מקשטים עם עשבי תיבול ומגישים.