ניוקי פטריות וערמונים - דניאל וגנר

time-cook
הכנה - 20 דק'
כולל שעתיים
difficulty
רמת קושי - בינוני
4 servings
כמות מנות

מצרכים

לניוקי:

  • 2 תפוחי אדמה בינוניים
  • כוס ורבע – וחצי קמח
  • חצי כפית מלח

 

לרוטב:

  • שמן זית בנדיבות
  • 3 שיני שום פרוסות
  • חבילת פטריות שמפניון 'מרינה'
  • חבילת ערמונים
  • מלח, פלפל
  • בזיליקום / פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה

  1.  עוטפים כל תפוח אדמה בנייר כסף (בלי לקלף אותו) ומכניסים לתנור שחומם מראש על 250 מעלות למשך כשעה וחצי, עד שתפוחי האדמה ממש רכים.
  2.  כשתפוחי אדמה מוכנים, מקפלים את הקליפה ומועכים בעזרת מועך פירה או מסננת.
  3.  מוסיפים כוס ורבע קמח ואת המלח ולשים עד לקבלת בצק. אם הבצק עוד דביק, מוסיפים את יתרת הקמח בהדרגה.
  4.  מרדדים את הניוקי לנחשים שמהם חותכים חתיכות קטנות. מקמחים ומעבירים להתייצבות במקפיא עד לשימוש.
  5.  מחממים סיר עם מים ומלח.
  6.  עד שהמים רותחים מכינים את הרוטב: מחממים במחבת שמן זית, ומקפיצים שום לכדקה.
  7.  מוסיפים פטריות וערמונים להקפאה של עוד 2-3 דקות.
  8.  כשהמים רותחים מבשלים את הניוקי לכ 3-4 דקות, רק עד שהם צפים למעלה.
  9.  מעבירים את הניוקי לרוטב, מקפיצים, מקשטים עם עשבי תיבול ומגישים.

מתכונים דומים

  • ציזיקי טבעוני עם טעם מעושן של חצילים וקבב פטריות

    ציזיקי טבעוני עם טעם מעושן של חצילים וקבב פטריות

  • פטריות ממולאות בשר

    פטריות ממולאות בשר - מתכוון של מיטל יוסופוב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • לביבות שמנת פטריות

    לביבות שמנת פטריות - מתכון של נופר בנפשי מנבחרת ישראלי קיטשן.

  • פיצוחי שום

    פיצוחי שום - מתכון של מוריה אדרי מנבחרת @israeli_kitchen

  • לחם-רוגלך שום נתלש

    לחם-רוגלך שום נתלש - מתכון של עדן תורג׳מן מנבחרת @israeli_kitchen

  • לכל המתכונים