ניוקי פטריות וערמונים - דניאל וגנר

time-cook
הכנה - 20 דק'
כולל שעתיים
difficulty
רמת קושי - בינוני
4 servings
כמות מנות

מצרכים

לניוקי:

  • 2 תפוחי אדמה בינוניים
  • כוס ורבע – וחצי קמח
  • חצי כפית מלח

 

לרוטב:

  • שמן זית בנדיבות
  • 3 שיני שום פרוסות
  • חבילת פטריות שמפניון 'מרינה'
  • חבילת ערמונים
  • מלח, פלפל
  • בזיליקום / פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה

  1.  עוטפים כל תפוח אדמה בנייר כסף (בלי לקלף אותו) ומכניסים לתנור שחומם מראש על 250 מעלות למשך כשעה וחצי, עד שתפוחי האדמה ממש רכים.
  2.  כשתפוחי אדמה מוכנים, מקפלים את הקליפה ומועכים בעזרת מועך פירה או מסננת.
  3.  מוסיפים כוס ורבע קמח ואת המלח ולשים עד לקבלת בצק. אם הבצק עוד דביק, מוסיפים את יתרת הקמח בהדרגה.
  4.  מרדדים את הניוקי לנחשים שמהם חותכים חתיכות קטנות. מקמחים ומעבירים להתייצבות במקפיא עד לשימוש.
  5.  מחממים סיר עם מים ומלח.
  6.  עד שהמים רותחים מכינים את הרוטב: מחממים במחבת שמן זית, ומקפיצים שום לכדקה.
  7.  מוסיפים פטריות וערמונים להקפאה של עוד 2-3 דקות.
  8.  כשהמים רותחים מבשלים את הניוקי לכ 3-4 דקות, רק עד שהם צפים למעלה.
  9.  מעבירים את הניוקי לרוטב, מקפיצים, מקשטים עם עשבי תיבול ומגישים.

מתכונים דומים

  • מוקפץ בבגט - erez_shaul@

  • מתכון דלעת אפויה - erez_shaul@

  • פרגיות ממולאות בפטריות ובפיסטוקים - מתכון של קרן בוכניק מנבחרת ‪‪‪@israeli_kitchen‬‬‬

  • פטריות בציפוי מגה-קראנץ’ - מתכון של ליאת חתוכה מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • דג לברק עם פטריות קונפי - מתכון של מיכל פרבר מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • לכל המתכונים

    אנחנו מכבדים את פרטיותך

    באתר שלנו נעשה שימוש בקובצי Cookies לצורך שיפור חוויית המשתמש, ניתוח תנועה, והתאמת תכנים ושירותים.
בלחיצה על “מאשר הכול” הינך מסכים/ה לשימוש בקובצי Cookies בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו.

    מדיניות פרטיות