סלט עדשים שחורות עם קוביות בטטה ופטריות צרובות ברוטב מייפל וצ'ילי

time-cook
הכנה - 45 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
3 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 3/4 כוס עדשים שחורות
  • 3 בטטות קלופות
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון
  • 1 סלסלת פטריות בייבי פורטבלה
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • 2 כפות מייפל
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • 1/2 צרור פטרוזיליה או כוסברה קצוצים
  • 1/2 כוס אגוזי מלך או פקאנים (לא חובה)

 

לרוטב:

  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון
  • כף מייפל
  • 1/2 צ'ילי טרי
  • מלח
  • 10 ענפי עירית

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מים מומלחים עד ריכוך. בערך 10 דקות. חשוב לא לבשל אותן יותר מדי אלא רק עד שהן מתחילות להתרכך. מסננים ושומרים בקערה.
  3. בינתיים חותכים את הבטטות לקוביות ואת הפטריות לחצי או רבע תלוי בגודל שלהן.
  4. מניחים את הבטטות והפטריות בתבנית עם נייר אפייה ומזלפים מעל שמן זית ומייפל. מפזרים מלח וצ'ילי ואופים במשך 30 דקות או עד שהבטטות מתרככות.
  5. מערבבים היטב את מצרכי הרוטב.
  6. מערבבים בקערה את העדשים עם הבטטות, הפטרות, הפטרוזיליה והרוטב.
  7. אם רוצים להוסיף אגוזים, קולים אותם מעט על מחבת חמה ללא שמן וקוצצים גס. מפזרים מעל הסלט.

 

הערות חשובות:
– רוצים לשדרג? מוסיפים גבינת פטה או בולגרית מפוררת. גם ריקוטה תשתלב כאן נהדר.
– במקום בטטות אפשר להשתמש בדלורית.

מתכונים דומים

  • מתכון דלעת אפויה - erez_shaul@

  • סלט אסייתי - מתכו של erez_shaul@

  • פטריות בציפוי מגה-קראנץ’ - מתכון של ליאת חתוכה מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • פטריות ממולאות בנוסח ים תיכוני על קרם עגבניות צלויות - foody_israel@

  • סלט בריאות ירוקות צלויים וקינואה - danielle_cheffa@

  • לכל המתכונים

    אנחנו מכבדים את פרטיותך

    באתר שלנו נעשה שימוש בקובצי Cookies לצורך שיפור חוויית המשתמש, ניתוח תנועה, והתאמת תכנים ושירותים.
בלחיצה על “מאשר הכול” הינך מסכים/ה לשימוש בקובצי Cookies בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו.

    מדיניות פרטיות