מרינה מלכת הפטריות מנות ראשונות סלט עדשים שחורות עם קוביות בטטה ופטריות צרובות ברוטב מייפל וצ'ילי – NO.5
מצרכים
- 3/4 כוס עדשים שחורות
- 3 בטטות קלופות
- 1 סלסלת פטריות שמפניון
- 1 סלסלת פטריות בייבי פורטבלה
- 2 כפות שמן זית
- מלח גס
- 2 כפות מייפל
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס
- 1/2 צרור פטרוזיליה או כוסברה קצוצים
- 1/2 כוס אגוזי מלך או פקאנים (לא חובה)
לרוטב:
- 3 כפות שמן זית
- 3 כפות מיץ לימון
- כף מייפל
- 1/2 צ'ילי טרי
- מלח
- 10 ענפי עירית
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מים מומלחים עד ריכוך. בערך 10 דקות. חשוב לא לבשל אותן יותר מדי אלא רק עד שהן מתחילות להתרכך. מסננים ושומרים בקערה.
- בינתיים חותכים את הבטטות לקוביות ואת הפטריות לחצי או רבע תלוי בגודל שלהן.
- מניחים את הבטטות והפטריות בתבנית עם נייר אפייה ומזלפים מעל שמן זית ומייפל. מפזרים מלח וצ'ילי ואופים במשך 30 דקות או עד שהבטטות מתרככות.
- מערבבים היטב את מצרכי הרוטב.
- מערבבים בקערה את העדשים עם הבטטות, הפטרות, הפטרוזיליה והרוטב.
- אם רוצים להוסיף אגוזים, קולים אותם מעט על מחבת חמה ללא שמן וקוצצים גס. מפזרים מעל הסלט.
הערות חשובות:
– רוצים לשדרג? מוסיפים גבינת פטה או בולגרית מפוררת. גם ריקוטה תשתלב כאן נהדר.
– במקום בטטות אפשר להשתמש בדלורית.