פיצה ביאנקה לבנה עם פטריות
מצרכים
מצרכים לבצק:
- 3 ו-1/2 כוסות (490 גרם) קמח לבן
- 1/2 שקית שמרים טריים (25 גרם) או כפית שמרים יבשים
- 4 כפות שמן זית
- כפית סוכר
- כף מלח
- 1 ו-1/4 כוסות (300 מ"ל) מים
- אופציונאלי: כפית שטוחה צ'ילי גרוס
גבינות ופטריות:
- 1/2 כוס רוטב פסטו מוכן או ממרח פטריות או שמנת מתוקה
- גליל גבינת עיזים או 200 גרם גבינת פטה או ריקוטה פרסקה
- 250 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- 100 גרם גבינת פרמזן מגורדת
- 1/2 סלסלה פטריות שמפניון
- 1/2 סלסלה בייבי פורטבלה
אופציונאלי:
- שומשום
- מלח גס
הוראות הכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את כל מצרכי הבצק פרט למלח. לשים במשך 6-8 דקות במהירות איטית. מוסיפים את המלח ולשים עוד דקה עד שנוצר בצק רך וגמיש. מניחים בצד, מכוסה במגבת, לתפיחה של 30 דקות.
- מחממים תנור ל-250 מעלות.
- חותכים את הפטריות לפרוסות.
- מחלקים את הבצק למספר הפיצות שרוצים להכין (אפשר להכין 2 פיצות משפחתיות או 4 בינוניות או 10 קטנות) ומרדדים כל בצק לעיגול בעובי 1/2 ס"מ.
- מניחים את הבצקים על תבנית עם נייר אפייה.
- מורחים על הבצק שכבה דקה של רוטב פסטו או ממרח פטריות. מקפידים להשאיר 2 ס"מ ללא רוטב בשוליים. אם רוצים להשתמש בשמנת מתוקה מדלגים על השלב הזה ומזלפים אותה מעל הגבינות.
- מפזרים בצורה שווה מעל הרוטב פרוסות גבינת עיזים ומוצרלה מגורדת ומניחים מעל פטריות.
- מפזרים מעל הכל פרמזן.
- מברישים את השוליים בשמן זית ומפזרים על השוליים שומשום ומעט מלח גס.
- אופים בתנור שחומן מראש במשך 12-15 דקות או עד שהפיצה זהובה.
הערות חשובות:
– במקום רוטב פסטו ניתן להשתמש בממרח עגבניות מיובשות, ממרח חצילים קלויים, ממרק ארטישוק או לוותר לגמרי ולמרוח את הבצק בשמן זית בלבד.
– מומלץ להגיש את הפיצה עם עלי בזיליקום טריים או רוקט מעל.
– אם יש לכם בבית שמן כמהין, זה הזמן להשתמש בו ולזף מעט ממנו על הפיצה.