מאפה שמש ממולא פטריות וירוקים - נטליה פטרוב The veganati
מצרכים
מילוי:
- 2 שיני שום קלוף – של מרינה פטריות
- חבילה של פטריות פורטובלו – של מרינה פטריות – ניתן להחליף בשמפיניון
- חצי חבילה פטריות שמפיניון – של מרינה פטריות
- כוס פטרוזיליה קצוצה – של מרינה פטריות
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
למאפה:
- חבילה של בצק עלים לבחירתכם
- מעט חלב סויה לא ממותק להברשת המאפה
- שומשום, קצח וטימין טרי לקישוט
הוראות הכנה
- מדליקים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות
- כותשים את השום (הכי נח בעולם שהוא כבר קלוף!) , קוצצים את הפטריות והפטרוזיליה
- מטגנים עם מעט שמן שמן את הפטריות והשום עד לריכוך
- מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ואת התבלינים ומבשלים עוד כשתי דקות עד לריכוך הפטרוזיליה
- מורידים מהאש ומניחים בצד
- מחלקים את בצק העלים לשניים ומרדדים היטב (כן גם אם כתוב ״מרודד״)
- יוצרים שני עיגולים שווים גדולים בעזרת צלחת ומורידים את עודפים הבצק
- מניחים את אחד מעיגולי הבצק על מגש תנור מרופד נייר אפיה
- מניחים במרכז את מילוי הפטריות
- מניחים את עיגול הבצק השני מעל ומהדקים היטב
- חותכים בעזרת סכין פסים בהיקף – כדאי לראות את הסרטון
- מסובבים את הפסים סביב עצמם ליצירת צורה של מאפה שמש כמו בתמונות
- מורחים מעט חלב סויה לא ממותק מעל
- מקשטים בשומשום וקצח
- מכניסים לתנור לאפיה של 30-35 דקות עד להשחמה
- מוציאים כשמוכן ומקשטים בטימין טרי