ספרינג רולס ירקות - מעטפות דפי אורז - חגית גורן, בלה רודניק

time-cook
הכנה - 15 דק'
כולל חצי שעה
difficulty
רמת קושי - קל
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 15 דפי אורז
  • 1 גזר חתוך לגפרורים דקים
  • 1 קישוא חתוך לגפרורים דקים
  • בצל ירוק חתוך לגפרורים דקים מהחלק הירוק
  • אבוקדו חתוך למקלות
  • כוס אורז סושי מבושל לפי הוראות על האריזה
  • צרור עלי כוסברה
2 פלפל צ’ילי אדומים
2
  • סלסלות פטריות שימאג’י ושמפיניונים קטנטנים
  • חצי כפית שמן שומשום
  • רוטב סויה
  • אפשר לגוון עם נבטים, גמבה, קוביות טופו

 

הוראות הכנה

  1. מבשלים אורז עגול כמו לסושי לפי הוראות על גבי אריזה.
  2.  צורבים קלות במחבט לוהטת פטריות שמפיניון קטנות,
    שימג'י, פורטובלו, רצועות דקות של גזר.
  3. מכינים קערות קטנות עם מגוון תוספות – נבטים, פרוסות אבוקדו, קוביות טופו, רצועות פלפלים צבעוניים, עלי כוסברה ובצל ירוק וכד'.
  4. משרים את דפי האורז בקערת מים פושרים אחד אחד כחצי דקה. מוציאים את דף האורז שהתרכך מהמים ומניחים על הצלחת.
  5. ממלאים את עלי האורז בפטריות צרובות, אורז וירקות לפי הטעם האישי ומגלגלים למעטפה
  6. מגישים עם צלוחיות רוטב סויה, טריאקי, רוטב מתוק חריף.

מתכונים דומים

  • קערת גנג האדט תאילנדי עם פטריות, רוטב כהה, צ'ילי ועשבי תיבול, מוגשת לצד אורז

    גנג האדט – תבשיל פטריות תאילנדי עם חריפות מעודנת וטעם עמוק

  • בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות, חתוך ומוגש על צלחת עם רוטב בצד

    בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות – מנה קלאסית שחוזרת ובגדול

  • סיגרים במילוי פטריות ובשר

    סיגרים במילוי פטריות ובשר

  • שניצל פטריות קראנצי פריך ומוזהב בצלחת – מתכון מושחת של מרינה פטריות

    שניצל פטריות קראנצי ומושחת במיוחד

  • מרק עדשים כתומות חם ומעוטר בעשבי תיבול – מתכון פשוט וטעים

    מרק עדשים כתומות עשיר וטעים

  • לכל המתכונים