מרק פטריות תיאלנדי - שף נועם כרמון The vegan mexican chef
מצרכים
- 6 פטריות שיטאקי מיובשות (או כל סוג אחר, אבל מיובש)
- חבילה אחת של פטריות שמפיניון מרינה
- פחית קרם קוקוס 22% שומן
- חצי צ'ילי אדום חריף
- מקל למוi גראס אחד
- אצבע ג'ינג'ר
- 5 שיני שום
- כף אחת של משחת קארי אדום
- 2 כפיות סוכר
- 2 כפיות מלח
- מעט שמן
- כוסברה טרייה
- לימון או ליים טרי
- כוס מים
- למי שרוצה להוסיף חלבון למרק הזה, 200 גרם טופו חתוך לקוביות דקות בא פה פשוט מושלם.
אופן ההכנה
- לפני הכל- את פטריות השיטאקי המיובשות אני משרה לפחות חצי שעה במים רותחים בתוך קערה קטנה ובנתיים מתחיל לבנות את הטעמים של המרק
- אז כמו כל מנה תאילנדית טובה מתחילים בקיצוץ של הג'ינג'ר, השום , הצ'ילי והלמונגראס דק דק עד כמה שניתן ויוצר כמעט מחית מהם (אפשר גם במעבד מזון, אני פשוט אוהב לעבוד קשה) ,את המחית הזו אני פותח בתוך סיר רחב עם מעט שמן
- מערבבים את כל העניינים עם כף עץ במשך דקה ומוסיפים לסיפור את כף משחת הקארי האדום ,ממשיכים לערבב על אש נמוכה יחסית.
- בנתיים פורסים את פטריות השיטאקי לאחר ההשרייה ומוסיפים אותן פנימה יחד עם נוזל ההשרייה כי הוא מלא בטעם טוב!
- מערבבים אותן יחד עם בסיס המרק ושופכים פנימה את קרם הקוקוס ועוד כוס מים,
מתבלים במלח ובסוכר ומביאים את הנוזל לרתיחה. - ברגע שהמרק מגיע לרתיחה מנמיכים את הלהבה למינימום
מוסיפים את כל פטריות השמפיניון לאחר שפרסנו אותן אל המרק, מערבבים קלות וממשיכים לבשל עד אש נמוכה משהו כמו 25 דקות עד שהמרק מקבל צבע כתמתם מדהים כזה ופשוט מריח אש! - מכבים את האש ונותנים לו מנוחה קלה (יום אחרי המרק בכלל יהיה פי ארבע טעים)
- לאחר מנוחה, מגישים לקערה רחבה משהו כמו 3 מצקות עמוסות בכמה שיותר פטריות
- אני אוהב גם להוסיף כוסברה קצוצה וסחיטה של ליים שבכלל מקפיץ את כל המרק הזה למעלה, אבל הוא מדהים גם אם תבחרו שלא
פשוט אחד הטובים!