סיגר פטריות וערמונים STAVIS@
מצרכים
- 7 עלי סיגר
- 2 בצל קצוץ
- 2 סלסלות פטריות שמפיניון של מרינה
- 3 פטריות פורטובלו גדולות של מרינה
- 1 שקית ערמונים בוואקום קצוצים
- חופן עלי בזיליקום קצוצים
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1.5 כפית שום גבישי
- להדבקת עלי הסיגר – 2 כפות קמח מהולות בכוס מים
- להגשה – טחינה גולמית וסילאן
הוראות הכנה
- מטגנים את הבצל עד להזהבה.
- טוחנים את כל הפטריות דקדק ומוסיפים אל הבצל המטוגן יחד עם הערמונים, הבזיליקום והתבלינים.
- מערבבים הכל ומבשלים תוך ערבוב מידי פעם במשך כ-5 דקות או עד שכל הנוזלים מתאדים. חשוב לא להשאיר נוזלים אחרת עלה הסיגר יקרע.
- מניחים עלה סיגר אחד על השיש, בקצה מניחים כף גדושה מהמילוי ומגלגלים. בשליש האחרון של עלה הסיגר מורחים מה “דבק” של הקמח עם המים וסוגרים.
- מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה של כל הסיגרים.
- מגישים בזילוף של טחינה גולמית וסילאן.