נזיד חורפי חם ומפנק של כמה סוגים של פטריות עם שעועית לבנה ושורשים - חגית גורן, בלה רודניק

time-cook
הכנה - 20 דק'
כולל שעה
difficulty
רמת קושי - בינוני
5 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 1 בצל יבש קצוץ
  • 1 כרישה חתוכה לטבעות
  • 2 גזרים בינוניים חתוכים לעגולים
  • שורש סלרי חתוך לקוביות
  • כוס וחצי שעועית לבנה מבושלת
  • 2 סלסלות פטריות שמפיניון, שימג'י, פוטבלו, פטריות יער לפי בחירה
  • 1,5 ל' ציר מרק בקר
  • פחית שימורים קרם קוקוס
  • 2 כפות שמן לטיגון
  • פפריקה, פלפל שחור לפי הטעם

 

הוראות הכנה

  1. מחממים בסיר את שמן הזית ומזהיבים את טבעות הכרישה והבצל. מוסיפים את הגזר, שורש סלרי, שורש הפטרוזיליה קציצים ומערבבים.
  2. מוסיפים את שעועית לבנה מבושלת של סנפרוסט או מקופסאות שימורים, פטריות מכל הסוג ו- 1.5 ליטר ציר מרק (אפשר מאבקת מרק בקר).
  3. לאחר כחצי שעה (כאשר הגזר והשורשים מתרככים) מזלפים פנימה כ-200 מל או פחית שימורים של קרם קוקוס. מבשלים 7 דקות נוספות, מתקנים תיבול, פפריקה, פלפל שחור גרוס ומגישים.

מתכונים דומים

  • עראיס מיני בורגר פטריות

    עראיס מיני בורגר פטריות - מתכון של יעל דאבי מנבחרת @israeli_kitchen

  • שווארמה פטריות טבעונית של מרינה

    שווארמה פטריות טבעונית מפתיעה במיוחד - shirchip@

  • גירוס יווני עם קבב פטריות של מרינה

    גירוס יווני עם קבב פטריות של מרינה - itaidagan@

  • פלפלונים פטנט ממולאים אורז ובשר ברוטב עגבניות

    פלפלונים ממולאים אורז ובשר ברוטב עגבניות - limor_ozery_food@

  • פטריות ממולאות בשר

    פטריות ממולאות בשר - מתכוון של מיטל יוסופוב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • לכל המתכונים