נזיד חורפי חם ומפנק של כמה סוגים של פטריות עם שעועית לבנה ושורשים - חגית גורן, בלה רודניק

time-cook
הכנה - 20 דק'
כולל שעה
difficulty
רמת קושי - בינוני
5 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 1 בצל יבש קצוץ
  • 1 כרישה חתוכה לטבעות
  • 2 גזרים בינוניים חתוכים לעגולים
  • שורש סלרי חתוך לקוביות
  • כוס וחצי שעועית לבנה מבושלת
  • 2 סלסלות פטריות שמפיניון, שימג'י, פוטבלו, פטריות יער לפי בחירה
  • 1,5 ל' ציר מרק בקר
  • פחית שימורים קרם קוקוס
  • 2 כפות שמן לטיגון
  • פפריקה, פלפל שחור לפי הטעם

 

הוראות הכנה

  1. מחממים בסיר את שמן הזית ומזהיבים את טבעות הכרישה והבצל. מוסיפים את הגזר, שורש סלרי, שורש הפטרוזיליה קציצים ומערבבים.
  2. מוסיפים את שעועית לבנה מבושלת של סנפרוסט או מקופסאות שימורים, פטריות מכל הסוג ו- 1.5 ליטר ציר מרק (אפשר מאבקת מרק בקר).
  3. לאחר כחצי שעה (כאשר הגזר והשורשים מתרככים) מזלפים פנימה כ-200 מל או פחית שימורים של קרם קוקוס. מבשלים 7 דקות נוספות, מתקנים תיבול, פפריקה, פלפל שחור גרוס ומגישים.

מתכונים דומים

  • כריך פסטרמה ורוטב חלפיניו

    כריך פסטרמה ורוטב חלפיניו של תמרה - יקיר שוקרון

  • טורטייה בשר בקר ב-3 דקות

    טורטייה בשר בקר מושחתת עם רטבים של תמרה ב-3 דקות

  • כדורי אורז ופטריות

    כדורי אורז ופטריות

  • צלי כתף מושלם עם פטריות בקלי קלות

    צלי כתף מושלם עם פטריות בקלי קלות

  • מתכון לפסטה לבנה

    מתכון לפסטה לבנה

  • לכל המתכונים