נזיד חורפי חם ומפנק של כמה סוגים של פטריות עם שעועית לבנה ושורשים - חגית גורן, בלה רודניק

time-cook
הכנה - 20 דק'
כולל שעה
difficulty
רמת קושי - בינוני
5 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 1 בצל יבש קצוץ
  • 1 כרישה חתוכה לטבעות
  • 2 גזרים בינוניים חתוכים לעגולים
  • שורש סלרי חתוך לקוביות
  • כוס וחצי שעועית לבנה מבושלת
  • 2 סלסלות פטריות שמפיניון, שימג'י, פוטבלו, פטריות יער לפי בחירה
  • 1,5 ל' ציר מרק בקר
  • פחית שימורים קרם קוקוס
  • 2 כפות שמן לטיגון
  • פפריקה, פלפל שחור לפי הטעם

 

הוראות הכנה

  1. מחממים בסיר את שמן הזית ומזהיבים את טבעות הכרישה והבצל. מוסיפים את הגזר, שורש סלרי, שורש הפטרוזיליה קציצים ומערבבים.
  2. מוסיפים את שעועית לבנה מבושלת של סנפרוסט או מקופסאות שימורים, פטריות מכל הסוג ו- 1.5 ליטר ציר מרק (אפשר מאבקת מרק בקר).
  3. לאחר כחצי שעה (כאשר הגזר והשורשים מתרככים) מזלפים פנימה כ-200 מל או פחית שימורים של קרם קוקוס. מבשלים 7 דקות נוספות, מתקנים תיבול, פפריקה, פלפל שחור גרוס ומגישים.

מתכונים דומים

  • בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות, חתוך ומוגש על צלחת עם רוטב בצד

    בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות – מנה קלאסית שחוזרת ובגדול

  • שיפודי פרגיות ופטריות על גריל

    שיפודי פרגיות ופטריות – מתכון מהיר וטעים לכל הזדמנות

  • שוק טלה צלוי בתנור לצד פטריות ממולאות באורז

    שוק טלה עם פטריות ממולאות באורז – חגיגה של טעמים על שולחן אחד

  • טורטייה פריכה ממולאת בבורגר טבעוני של מרינה

    טורטייה קריספית עם בורגר טבעוני – הכי טעים בדקות ספורות

  • פטריות שמפיניון ממולאות בבשר טחון

    פטריות ממולאות בבשר טחון – מתכון קל לאירוח מנצח

  • לכל המתכונים