אורז ומוקפץ פטריות - עטרה ז׳ורנו

time-cook
הכנה - 20 דק'
כולל 45 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
6 servings
כמות מנות

מצרכים

  • לאורז:

    • 2 כוסות אורז
    • 2 בצלים לבנים
    • 4 פטריות שמפיניון גדולות
    • 4 פטריות פורטבלה גדולות
    • 1/4 צרור כוסברה

 

  • למוקפץ הפטריות:

    • חבילת פטריות שימאג׳י חומות
    • חבילת פטריות שימאג׳י לבנות
    • 1 בצל לבן
    • 1 בצל סגול
    • 300 גרם סוגי פיצוחים קלויים- שקדים, אגוזים, קשיו, בוטנים

הוראות הכנה

  1. בסיר רחב מטגנת את הבצל יחד עם הפטריות עד להזהבה.
  2. ⁠מוסיפה את האורז ומטגנת כ-2 דקות.
  3. ⁠מוסיפה מים לסיר ותבלינים כפית מלח וכף אבקת מרק עוף מוסיפה את הכוסברה ומערבבת היטב.
  4. מבשלת כ-25 דקות על אש נמוכה עד לריכוך מלא של האורז.
  5. במחבת מטגנת את הבצל ופטריות השימאג׳י עד לריכוך מלא.
  6. מוסיפה את הפיצוחים ומטגנת כ-3 דקות.
  7. מתבלת עם חצי כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור גרוס מערבבת היטב ומוסיפה כ-3 כפות כוסברה.
  8. לאחר שהאורז מוכן מוסיפה מעל את מוקפץ הפטריות והפיצוחים.

מתכונים דומים

  • באגט סרוולד איטלקי ותאנים - חגית גורן ונועה קרליק

  • ג'בטה קורנדביף וממרח של תמרה - חגית גורן ונועה קרליק

  • קרואסון צ'דר ונקטרינות מקורמלות - חגית גורן ונועה קרליק

  • כריך קורנדביף ופסטו של תמרה - חגית גורן ונועה קרליק

  • כריכים חלומיים של מרינה - כריך בייגל מפנק של גבינת שמנת וסלמון מעושן

  • לכל המתכונים