פילה לברק עם פטריות פורטבלו של מרינה מטוגנות

time-cook
הכנה - 15 דק'
כולל 30
difficulty
רמת קושי - קל
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 4 פילה לברק עם העור חתוכים לרצועות
  • סלסלת פטריות פורטבלו קטנות של מרינה חתוכות לחצי ואז שוב לחצי
  • 6 שיניי שום חצויות
  • כף שמן זית
  • 3 בצל ירוק – החלק הירוק בלבד חתוך
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • צ’ילי גרוס (לא חובה)

 

רוטב:

  • חופן פטרוזילייה קצוצה דק דק
  • שן שום כתושה
  • מלח ופלפל
  • כפית גרידת לימון
  • ¼ כוס שמן זית
  • ¼ צ’ילי אדום קצוץ דק

הוראות הכנה

  1. מחממים שמן במחבת נון סטיק
  2. מוסיפים את הפטריות החתוכות לרבעים ומטגנים תוך כדי הקפצה על להבה גבוהה
  3. מוסיפים את הבצל הירוק
  4. ממליחים ומפלפלים את נתחי הדג
  5. מוסיפים את הדג למחבת על צד העור
  6. מטגנים 5 דקות מכל צד
  7. מוסיפים צ’ילי גרוס ואת שיני השום
  8. את כל מרכיבי הרוטב מערבבים היטב יחד
  9. מגישים את הדג עם הרוטב מעל

מתכונים דומים

  • לזניה עם פטריות ורוטב בשמל

  • נודלס אטריות אודון עם פטריות

  • סלק ממולא בבורגול - מתכון בריא וטעים

  • קובה בורגול עיראקית מטוגנת במילוי בשר ופטריות מרינה - יהודית בטיטו מנבחרת ישראלי קיטשן

  • ניוקי ציידים איטלקי עם פטריות מרינה - דני מנבחרת ישראלי קיטשן

  • לכל המתכונים