אמפנדס פטריות מתכון צ'יליאני - יעל קצב מנבחרת ישראלי קיטשן

time-cook
הכנה - 45 דק'
כולל שעה וחצי
difficulty
רמת קושי - בינוני
8 servings
כמות מנות

מצרכים

לבצק:

  • חצי קילו קמח רגיל
  • 120 גרם חמאה מומסת
  • כוס מים פושרים
  • כפית שטוחה מלח

 

למילוי:

  • 4 סלסות פטריות שמפניון מרינה חתוכות לא דק מידי
  • 2 בצלים מטוגנים עד להשחמה( אני השתמשתי ב- 4 טבליות בצל מטוגן מוכן)

 

לסלסה בלנקה:

  • 1 כוס חלב
  • 1 כף קמח
  • 80 גרם חמאה
  • קורט אגוז מוסקט
  • מלח פלפל
  • ביצה להברשה

הוראות הכנה

  1. הבצק- בקערה גדולה שמים את הקמח ויוצרים גומחה קטנה באמצע. שופכים לתוכה את החמאה המומסת( צריכה להיות לא חמה מאוד), המים, מוסיפים את המלח ומתחילים ללוש.
  2. בהתחלה מערבבים את הכל קצת עם כף עץ ואז מתחילים לעבוד עם הידיים. לשים את הבצק כמה דקות טובות, בהתחלה הוא קשה וככל שלשים הוא הולך ומתרכך ונהיה גמיש יפה ואחיד.
  3. מחלקים אותו לשני חלקים שווים, עוטפים בניילון נצמד ושולחים למנוחה של חצי שעה במקרר.
  4. *אפשר גם להכין אותו יום לפני , רק חשוב שאם הוא היה הרבה זמן במקרר להוציא אותו חצי שעה לפחות לפני שמתחילים לעבוד איתו שלא יהיה קשה מידי.
  5. מכינים את הסלסה בלנקה: בסיר על אש נמוכה ממיסים את החמאה, מוסיפים את הקמח ומערבבים טוב עד שהרוטב חלק וטיפה שזוף. מגבירים טיפה את האש ומוסיפים את החלב בהדרגתיות תוך כדי ערבוב, כשמתחיל לבעבע מורידים מהאש.
  6. מכינים את הפטריות – מעבירים את הפטריות חתוכות למחבת על אש בינונית גבוהה( לא צריך שמן) ונותנים להן להתרכך קצת ולהוציא את הנוזלים תוך כדי קצת ערבוב, 4/5 דקות.
  7. מסננים את הפטריות מהנוזלים ומעברים לקערה, מוסיפים את הבצל המטוגן, את הסלסה, המלח הפלפל ואגוז המוסקט ומערבבים. מכסים ומעבירים למקרר לפחות לשעה ומומלץ יותר, כשאתם מרכיבים את האמפנדס המילוי צריך להיות קר ומוצק כמה שיותר.
  8. הרכבה – מקמחים קצת את משטח העבודה ומרדדים את כדור הבצק ליריעה גדולה כמה שיותר בצורה של ריבוע, לא לדאוג אם זה לא יוצא בדיוק:)
    הבצק צריך להיות לא דק מידי, עובי של כ-2 מילימטר נגיד.
  9. חותכים את הבצק ל – 4 , ומורידים עודפים מכל חתיכה כך שתהיה לכם צורה של ריבוע. אם את רוצים לסדר עוד קצת את הצורה או נראה לכם שהבצק טיפה עבה מידי, מרדדים כל ריבוע עוד טיפה.
  10. מניחים כ-2 כפות מהמילוי על חצי מהריבוע. מרטיבים את השוליים עם טיפה מים( עם האצבע), ומקפלים לצורת משולש. מהדקים טוב וחותכים עודפים אם יש.
    מהדקים את הקצוות בעזרת מזלג- זו השיטה הקלה, אם יש לכם את זה עם קיפולי בצק אז לכו על זה:)
  11. מניחים את האמפנדס על תבנית עם נייר אפייה ( הן גדולות אז כנראה יכנסו רק 4 בכל נגלה), מברישים בביצה ועם קיסם עושים כל אמפנדה 2 חורים קטנים בפינות שלמטה בחלק שבו נמצא המילוי( שיצא מהן האוויר אם נשאר ולא יתנפחו יותר מידי באפיה).
  12. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לכ- 35 דקות, עד שהן זהובות ממש יפה.

מתכונים דומים

  • פשטידה עם רוטב רויאל פטריות שמפיניון וגבינת עיזים

  • בורקס יווני עם תפו"א ופטריות - עדן פחימה מנבחרת ישראלי קיטשן

  • גאלט גבינות ופטריות - ‎⁨שנהב בנימין

  • בקלאווה פטריות- מתכון של שף אבי פטל וקאי מיליכוב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • בייגלה במילוי פטריות - עטרה ז׳ורנו

  • לכל המתכונים