בורקס במילוי פטריות - מתכון של עדי גבירצמן מהאתר התפריט - בריאות נטולת גלוטן

time-cook
הכנה - 20 דק'
כולל 50 דק׳
difficulty
רמת קושי - קל
5 servings
כמות מנות

מצרכים

מצרכים לטורטיה:

  • 5 ביצים
  • 3 כפות חמאת שקדים
  • 1 כוס מוצרלה מגורדת
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כפית אבקת שום

 

למילוי פטריות:

  • 2-3 כפות שמ״ז לטיגון
  • 2 בצלי שאלוט
  • 1 בצל לבן קטן
  • 1 חבילת פטריות שמפיניון פרוסות
  • 1 פטריית פורטבלו פרוסה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • קורט אגוז מוסקט

 

מצרכים נוספים למילוי:

  • 1 כוס גאודה מגורדת
  • 1 כוס בולגרית מגורדת

 

מצרכים לציפוי:

  • 1 ביצה טרופה לציפוי
  • 2 כפות שומשום לציפוי

הוראות הכנה

  1. לחמם תנור ל-180C ולהכין תבנית מכוסה היטב עם נייר אפייה בגודל של 37/27 ס״מ (הכנת טורטייה)
  2. בקערה לערבב ביחד את רכיבי הבסיס. (הכנת טורטייה)
  3. לשפוך את הבלילה אל התבנית ולהכניס לאפייה של כ-10 דק׳, עד להתמצקות מלאה של התערובת. (הכנת טורטייה)
  4. במחבת סוטאג׳ לחמם שמ״ז ולטגן את הבצלים עד לשקיפות. (מילוי פטריות)
  5. להוסיף את הפטריות ולטגן ביחד כ-7 דק׳. (מילוי פטריות)
  6. לתבל ולטגן עוד 3 דק׳, עד שהתערובת מתובלת לטעמכם ומוכנה. להניח בצד לצינון. (מילוי פטריות)
  7. לחצות את משטח הבסיס ל-2, באופן רוחבי במרכז (ל- 2 מלבנים).
  8. להניח את המלבנים מעל נייר אפייה (יעזור לכם בשלב הגלגול).
  9. להבריש את קצוות המשטח עם ביצה ולפזר את הגאודה.
  10. להניח את תערובת הפטריות על הבסיס בצד שקרוב אלינו כך שתהיה תערובת לאורך כל המאפה.
  11. לפזר גבינה בולגרית ותימין.
  12. בעזרת נייר האפייה לגלגל את הבסיסים ולסגור.
  13. להבריש עם ביצה ולפזר שומשום מעל.
  14. להכניס לתנור לאפייה ראשונית של כ-7 דק׳.
  15. להוציא מהתנור, להפוך את הגליל, להבריש בביצה ולפזר שומשום.
  16. להחזיר לתנור ל-7 דק׳.
  17. להניח את המאפה בצד לכמה דק׳, ואז לפרוס לעיגולים בעובי של כ-2 ס״מ ולהניח אותם עם הפנים כלפי מעלה. להבריש שוב עם ביצה ולפזר שומשום מעל.
  18. להכניס לאפייה של 5 דק׳.

מתכונים דומים

  • משה בתיבה מקבב פטריות טבעוני

    משה בתיבה מקבב פטריות טבעוני

  • פשטידה עם רוטב רויאל פטריות שמפיניון וגבינת עיזים

  • אמפנדס פטריות מתכון צ'יליאני - יעל קצב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • בורקס יווני עם תפו"א ופטריות - עדן פחימה מנבחרת ישראלי קיטשן

  • גאלט גבינות ופטריות - ‎⁨שנהב בנימין

  • לכל המתכונים