בורקס במילוי פטריות - מתכון של עדי גבירצמן מהאתר התפריט - בריאות נטולת גלוטן
מצרכים
מצרכים לטורטיה:
- 5 ביצים
- 3 כפות חמאת שקדים
- 1 כוס מוצרלה מגורדת
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כפית אבקת שום
למילוי פטריות:
- 2-3 כפות שמ״ז לטיגון
- 2 בצלי שאלוט
- 1 בצל לבן קטן
- 1 חבילת פטריות שמפיניון פרוסות
- 1 פטריית פורטבלו פרוסה
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית אבקת שום
- קורט אגוז מוסקט
מצרכים נוספים למילוי:
- 1 כוס גאודה מגורדת
- 1 כוס בולגרית מגורדת
מצרכים לציפוי:
- 1 ביצה טרופה לציפוי
- 2 כפות שומשום לציפוי
הוראות הכנה
- לחמם תנור ל-180C ולהכין תבנית מכוסה היטב עם נייר אפייה בגודל של 37/27 ס״מ (הכנת טורטייה)
- בקערה לערבב ביחד את רכיבי הבסיס. (הכנת טורטייה)
- לשפוך את הבלילה אל התבנית ולהכניס לאפייה של כ-10 דק׳, עד להתמצקות מלאה של התערובת. (הכנת טורטייה)
- במחבת סוטאג׳ לחמם שמ״ז ולטגן את הבצלים עד לשקיפות. (מילוי פטריות)
- להוסיף את הפטריות ולטגן ביחד כ-7 דק׳. (מילוי פטריות)
- לתבל ולטגן עוד 3 דק׳, עד שהתערובת מתובלת לטעמכם ומוכנה. להניח בצד לצינון. (מילוי פטריות)
- לחצות את משטח הבסיס ל-2, באופן רוחבי במרכז (ל- 2 מלבנים).
- להניח את המלבנים מעל נייר אפייה (יעזור לכם בשלב הגלגול).
- להבריש את קצוות המשטח עם ביצה ולפזר את הגאודה.
- להניח את תערובת הפטריות על הבסיס בצד שקרוב אלינו כך שתהיה תערובת לאורך כל המאפה.
- לפזר גבינה בולגרית ותימין.
- בעזרת נייר האפייה לגלגל את הבסיסים ולסגור.
- להבריש עם ביצה ולפזר שומשום מעל.
- להכניס לתנור לאפייה ראשונית של כ-7 דק׳.
- להוציא מהתנור, להפוך את הגליל, להבריש בביצה ולפזר שומשום.
- להחזיר לתנור ל-7 דק׳.
- להניח את המאפה בצד לכמה דק׳, ואז לפרוס לעיגולים בעובי של כ-2 ס״מ ולהניח אותם עם הפנים כלפי מעלה. להבריש שוב עם ביצה ולפזר שומשום מעל.
- להכניס לאפייה של 5 דק׳.