לחמעג׳ון פטריות טבעוני - סתיו סעדון

time-cook
הכנה - 15 דק'
כולל 45 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
5 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 500 גרם קמח
  • 1 כף שמרים
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1.5 – 2 כוסות מים פושרים (בהדרגה)
  • 1.5 כפית מלח
  • מעט שמן זית לזילוף
  • חבילת שווארמה פטריות טבעונית של מרינה
  • טחינה לזילוף מעל

הוראות הכנה

  1. בקערת מיקסר מניחים יחד את השמרים, הסוכר ומחצית מכמות המים.
  2. מערבבים וממתינים 10-15 דקות עד שהשמרים תוססים.
  3.  מוסיפים אל השמרים את יתרת החומרים תוך כדי לישה, את המלח בסוף.
  4. לשים 10 דקות.
  5. . מוציאים את הבצק לשיש ומעבדים אותו מעט בידיים עד לקבלת כדור אחיד וחלק.
  6. משמנים מעט את קערת המיקסר ומכניסים את כדור הבצק חזרה לקערה. מכסים ומתפיחים כ-שעה או עד להכפלת הנפח.
  7. פותחים את הבצק בעזרת הידיים לעיגול גדול ולא דק מידי.
  8. מפזרים מעליו את השווארמה בשכבה אחידה.
  9. מזלפים שמן זית בשולי הבצק וגם קצת מעל לשווארמה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות, לכ-20 דקות או עד שקצוות הבצק שחומים.
  10. מוציאים מהתנור, מזלפים טחינה מעל, חותכים למשולשים בעזרת גלגלת פיצה ומגישים חם.

מתכונים דומים

  • מאפינס אישיים של מעקוד פטריות, מוגשים על מגש עם עשבי תיבול בצד

    מיני-מעקוד פטריות אישיים – פתרון טעים וקליל לכל שעה ביום

  • פוקאצ'ה אפויה עם פטריות פורטובלו ושימאג'י, שום קלוי ורוזמרין

    פוקאצ'ה פטריות פורטובלו ושימאג'י – לחם אחד, כל הטעמים של היער

  • מתכון בורקס במילוי פרטיות

    בורקס במילוי פטריות

  • בורקס פטריות זהובים על מגש – מתכון משפחתי קל וטעים

    בורקס פטריות – פטנט משפחתי קל להכנה

  • סופגניות עם פטריות

    סופגניות עם קרם פטריות - מתכון של מוריה אדרי מנבחרת @israeli_kitchen

  • לכל המתכונים