כדורי מלאווח במילוי פטריות, זיתים ורוטב עגבניות

time-cook
הכנה - 10 דק'
כולל 25 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
2 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 1 חבילה בצק מלאווח, מופשר במקרר
  • 1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן
  • 20 זיתים ירוקים, מגולענים
  • סלסלה פטריות שמפניון
  • 10 עלי אורגנו או זעתר או בזיליקום
  • אופציונאלי: צ'ילי גרוס או 1/2 צ'ילי טרי

 

לציפוי:

  • ביצה טרופה
    שומשום

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. חותכים את הזיתים והפטריות לקוביות קטנות.
  3. חותכים את הבצק (חשוב שיהיה קר אך מופשר) לעיגולים או ריבועים ברוחב 5 ס"מ. ניתן לחתוך עם סכין או באמצעות חותכני עוגיות בצורת עיגול.
  4. מניחים בתוך עיגול בצק, באמצע, מעט רוטב עגבניות ומעליו מניחים פטריות קצוצות וזיתים (אפשר רק אחת מהתוספות ואפשר את שניהן).
  5. מניחים מעל עלי אורגנו או בזיליקום ומקפלים את הבצק מסביב למעין שקית קטנה. מגלגלים עם הידיים לצורת עיגול.
  6. מברישים את עיגולי הבצק בביצה טרופה ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
  7. מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש במשך 15 דקות או עד שהמאפים זהובים. מגישים ישר מהתנור או מחממים בתנור לפני ההגשה.

 

הערות חשובות:
– רוצים לשדרג? מפזרים על התוספות מעט גבינה צהובה מגורדת.
– במקום רוטב עגבניות ניתן להשתמש בממרח עגבניות מיובשות.
– הילדים לא אוהבים זיתים? אפשר להחליף בגרגירי תירס.
– במקום בצק מלאווח ניתן להשתמש בבצק עלים.

מתכונים דומים

  • בורקס שכבות עם פטריות וגבינת עזים - עדן תורג’מן מנבחרת israeli_kitchen

  • פטריות ממולאות בתערובת גבינה

  • סלט קיסר ראפ

  • כנאפה פטריות וגבינות - סתיו סעדון

  • ברוסקטת פטריות וערמונים - סתיו סעדון

  • לכל המתכונים