כדורי מלאווח במילוי פטריות, זיתים ורוטב עגבניות
מצרכים
- 1 חבילה בצק מלאווח, מופשר במקרר
- 1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן
- 20 זיתים ירוקים, מגולענים
- סלסלה פטריות שמפניון
- 10 עלי אורגנו או זעתר או בזיליקום
- אופציונאלי: צ'ילי גרוס או 1/2 צ'ילי טרי
לציפוי:
- ביצה טרופה
שומשום
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- חותכים את הזיתים והפטריות לקוביות קטנות.
- חותכים את הבצק (חשוב שיהיה קר אך מופשר) לעיגולים או ריבועים ברוחב 5 ס"מ. ניתן לחתוך עם סכין או באמצעות חותכני עוגיות בצורת עיגול.
- מניחים בתוך עיגול בצק, באמצע, מעט רוטב עגבניות ומעליו מניחים פטריות קצוצות וזיתים (אפשר רק אחת מהתוספות ואפשר את שניהן).
- מניחים מעל עלי אורגנו או בזיליקום ומקפלים את הבצק מסביב למעין שקית קטנה. מגלגלים עם הידיים לצורת עיגול.
- מברישים את עיגולי הבצק בביצה טרופה ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
- מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש במשך 15 דקות או עד שהמאפים זהובים. מגישים ישר מהתנור או מחממים בתנור לפני ההגשה.
הערות חשובות:
– רוצים לשדרג? מפזרים על התוספות מעט גבינה צהובה מגורדת.
– במקום רוטב עגבניות ניתן להשתמש בממרח עגבניות מיובשות.
– הילדים לא אוהבים זיתים? אפשר להחליף בגרגירי תירס.
– במקום בצק מלאווח ניתן להשתמש בבצק עלים.