מצרכים
- 5-6 פילה נסיכת הנילוס או דג סול
- 3 פטריות מלך היער
- 1/2 סלסלה פטריות שמפניון
- 1/2 סלסלה פטריות שימאג'י
- 1/2 סלסלה פטריות בייבי פורטבלה
- 3 כפות שמן זית
- 8 בצלי שאלוט או 2 בצלים לבנים
- 2 שיני שום
- מיץ מלימון שלם
- 1/2 כוס קמח לקימוח
- מלח ופלפל לבן
- 10 ענפי עירית קצוצה דק
הוראות הכנה
- מניחים את הדגים בקערה ומזלפים מעל מיץ לימון. מניחים להם לעמוד עם המיץ במשך 10 דקות.
- חותכים את בצלי השאלוט לרבעים (אם משתמשים בבצל רגיל חותכים לרצועות דקות) ואת השום חותכים לפרוסות דקות.
- קוצצים את הפטריות לקוביות.
- במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים את בצל השאלוט במשך 4 דקות. מוסיפים שום ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ופלפל לבן ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהפטריות רכות. בערך 10 דקות.
- בינתיים מוציאים את הדגים מהקערה ומשתדלים להפטר מרוב הנוזלים. מניחים את הדגים בקערה עם הקמח ומקמחים אותם מכל הצדדים. נפטרים מקמח עודף.
- במחבת נוספת, עם שמן זית, מטגנים את הדגים משני הצדדים עד הזהבה.
- מגישים: מניחים את הדגים על צלחת ומעליהם מניחים מתבשיל הפטריות. מעטרים בעירית קצוצה ומגישים.
הערות חשובות:
רוצים לשדרג? מוסיפים 1/3 כוס יין לבן למחבת ביחד עם הוספת הפטריות.