פילה נסיכת הנילוס ברוטב פטריות

time-cook
הכנה - 30 דק'
difficulty
רמת קושי - בינוני
5 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 5-6 פילה נסיכת הנילוס או דג סול
  • 3 פטריות מלך היער
  • 1/2 סלסלה פטריות שמפניון
  • 1/2 סלסלה פטריות שימאג'י
  • 1/2 סלסלה פטריות בייבי פורטבלה
  • 3 כפות שמן זית
  • 8 בצלי שאלוט או 2 בצלים לבנים
  • 2 שיני שום
  • מיץ מלימון שלם
  • 1/2 כוס קמח לקימוח
  • מלח ופלפל לבן
  • 10 ענפי עירית קצוצה דק

הוראות הכנה

  1. מניחים את הדגים בקערה ומזלפים מעל מיץ לימון. מניחים להם לעמוד עם המיץ במשך 10 דקות.
  2. חותכים את בצלי השאלוט לרבעים (אם משתמשים בבצל רגיל חותכים לרצועות דקות) ואת השום חותכים לפרוסות דקות.
  3. קוצצים את הפטריות לקוביות.
  4. במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים את בצל השאלוט במשך 4 דקות. מוסיפים שום ומטגנים עוד דקה.
  5. מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ופלפל לבן ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהפטריות רכות. בערך 10 דקות.
  6. בינתיים מוציאים את הדגים מהקערה ומשתדלים להפטר מרוב הנוזלים. מניחים את הדגים בקערה עם הקמח ומקמחים אותם מכל הצדדים. נפטרים מקמח עודף.
  7. במחבת נוספת, עם שמן זית, מטגנים את הדגים משני הצדדים עד הזהבה.
  8. מגישים: מניחים את הדגים על צלחת ומעליהם מניחים מתבשיל הפטריות. מעטרים בעירית קצוצה ומגישים.

 

הערות חשובות:

רוצים לשדרג? מוסיפים 1/3 כוס יין לבן למחבת ביחד עם הוספת הפטריות.

מתכונים דומים

  • מוקפץ בבגט - erez_shaul@

  • פרגיות ממולאות בפטריות ובפיסטוקים - מתכון של קרן בוכניק מנבחרת ‪‪‪@israeli_kitchen‬‬‬

  • פטריות בציפוי מגה-קראנץ’ - מתכון של ליאת חתוכה מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • דג לברק עם פטריות קונפי - מתכון של מיכל פרבר מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • פטריות ממולאות בנוסח ים תיכוני על קרם עגבניות צלויות - foody_israel@

  • לכל המתכונים

    אנחנו מכבדים את פרטיותך

    באתר שלנו נעשה שימוש בקובצי Cookies לצורך שיפור חוויית המשתמש, ניתוח תנועה, והתאמת תכנים ושירותים.
בלחיצה על “מאשר הכול” הינך מסכים/ה לשימוש בקובצי Cookies בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו.

    מדיניות פרטיות