מצרכים
- 420 גרם (3 כוסות) קמח
- 20 גרם שמרים טריים או 7 גרם שמרים יבשים
- כף סוכר
- כפית מלח
- 240 מ"ל (כוס) מים
- 3 כפות שמן זית
מצרכים למילוי:
- 2 כפות חמאה
- כף שמן זית
- 1 סלסלת פטריות שמפניון
- 1/2 סלסלת פטריות שיטאקי
- גליל גבינת עיזים
- 100 גרם גבינת מוצרלה או צהובה מגורדת דק
- 50 גרם פרמזן מגורדת דק
- מלח ופלפל
לציפוי:
- ביצה טרופה או שמן זית
- שומשום (לא חובה)
הוראות הכנה
- במעבד מזון, עם וו לישה, מניחים את כל המצרכים פרט למלח. מערבלים במשך 5 דקות על מהירות איטית. מוסיפים את המלח ולשים עוד 2 דקות. מכסים במגבת לתפיחה של 30 דקות.
- בינתיים מכינים את המילוי: חותכים את הפטריות לפרוסות.
- מטגנים במחבת עם חמאה ושמן זית את הפטריות. מתבלים במלח ופלפל. ממשיכים לטגן עד שהפטריות רכות. מוציאים החוצה לקערה ומצננים לטמפרטורת החדר.
- מוסיפים את הגבינות לפטריות ומערבבים.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- כשהבצק סיים לתפוח, מעבירים אותו למשטח מקומח ומחלקים ל-8 חלקים שווים.
- מרדדים כל בצק לעיגול ומניחים בחלק התחתון, באמצע, כף גדושה מהמילוי. סוגרים לצורת חצי עיגול ולוחצים את הקצוות של הבצק עם מזלג כדי שהמילוי לא יברח.
- מניחים את הקלצונה על תבנית עם נייר אפייה, מברישים בביצה טרופה או שמן זית ואופים במשך 25-35 דקות או עד שהקלצונה מוכנים.
הערות חשובות:
רוצים לשדרג? מוסיפים למילוי 10 עגבניות מיובשות קצוצות דק.