קלצונה במילוי גבינות ופטריות

time-cook
הכנה - 60 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
3 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 420 גרם (3 כוסות) קמח
  • 20 גרם שמרים טריים או 7 גרם שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • כפית מלח
  • 240 מ"ל (כוס) מים
  • 3 כפות שמן זית

 

מצרכים למילוי:

  • 2 כפות חמאה
  • כף שמן זית
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון
  • 1/2 סלסלת פטריות שיטאקי
  • גליל גבינת עיזים
  • 100 גרם גבינת מוצרלה או צהובה מגורדת דק
  • 50 גרם פרמזן מגורדת דק
  • מלח ופלפל

 

לציפוי:

  • ביצה טרופה או שמן זית
  • שומשום (לא חובה)

הוראות הכנה

  1. במעבד מזון, עם וו לישה, מניחים את כל המצרכים פרט למלח. מערבלים במשך 5 דקות על מהירות איטית. מוסיפים את המלח ולשים עוד 2 דקות. מכסים במגבת לתפיחה של 30 דקות.
  2. בינתיים מכינים את המילוי: חותכים את הפטריות לפרוסות.
  3. מטגנים במחבת עם חמאה ושמן זית את הפטריות. מתבלים במלח ופלפל. ממשיכים לטגן עד שהפטריות רכות. מוציאים החוצה לקערה ומצננים לטמפרטורת החדר.
  4. מוסיפים את הגבינות לפטריות ומערבבים.
  5. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  6. כשהבצק סיים לתפוח, מעבירים אותו למשטח מקומח ומחלקים ל-8 חלקים שווים.
  7. מרדדים כל בצק לעיגול ומניחים בחלק התחתון, באמצע, כף גדושה מהמילוי. סוגרים לצורת חצי עיגול ולוחצים את הקצוות של הבצק עם מזלג כדי שהמילוי לא יברח.
  8. מניחים את הקלצונה על תבנית עם נייר אפייה, מברישים בביצה טרופה או שמן זית ואופים במשך 25-35 דקות או עד שהקלצונה מוכנים.

 

הערות חשובות:
רוצים לשדרג? מוסיפים למילוי 10 עגבניות מיובשות קצוצות דק.

מתכונים דומים

  • קערת גנג האדט תאילנדי עם פטריות, רוטב כהה, צ'ילי ועשבי תיבול, מוגשת לצד אורז

    גנג האדט – תבשיל פטריות תאילנדי עם חריפות מעודנת וטעם עמוק

  • בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות, חתוך ומוגש על צלחת עם רוטב בצד

    בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות – מנה קלאסית שחוזרת ובגדול

  • מאפינס אישיים של מעקוד פטריות, מוגשים על מגש עם עשבי תיבול בצד

    מיני-מעקוד פטריות אישיים – פתרון טעים וקליל לכל שעה ביום

  • פוקאצ'ה אפויה עם פטריות פורטובלו ושימאג'י, שום קלוי ורוזמרין

    פוקאצ'ה פטריות פורטובלו ושימאג'י – לחם אחד, כל הטעמים של היער

  • סיגרים במילוי פטריות ובשר

    סיגרים במילוי פטריות ובשר

  • לכל המתכונים