פטריות ממולאות עם כרישה וערמונים מקורמלים - שנהב בנימין
מצרכים
- סלסילת פטריות זוגית
- 1 כרישה גדולה
- 1 חבילת ערמונים
- עשבי תיבול (כל כך מומלץ): מרווה, טימין, בזיליקום
- 20 גרם קוביות חמאה קרות
- 2 כפות סילאן
- כפית שטוחה מלח גס
למילוי :
- 1 גבינת ריקוטה/ גבינת שמנת
- 1 כוס מוצרלה / צהובה מגורדת
- חופן עליי בזיליקום קצוצים
- חופן אגוזי מלך קצוצים
- פטריות קטנות חתוכות לקוביות
- כרישה קצוצה לרצועות
- חצי כפית מלח
- פלפל שחור
הוראות הכנה
- מתחילים עם המילוי : חותכים חתיכה קטנה של כרישה לרצועות דקות ומתוך סלסילת הפיטריות לוקחים את הקטנות ביותר וקוצצים אותן לקוביות
- במחבת חמה עם מעט שמן זית מקפיצים את הכרישה והפיטריות עם מלח ופלפל עד שהכל מתרכך ונקי מנוזלים
- קערה שופכים את 2 סוגי הגבינות, עלי בזיליקום קצוצים, אגוזי מלך קצוצים , את הפיטריות והכרישה שהקפצנו ומתבלים במעט מלח , מערבבים הכל לתערובת מחרפנת (תטעמו)
- בתבנית מרופדת נייר אפייה מניחים רצועות כרישה, קוביות חמאה, מעט סילאן, מלח גס ומרווה.
- מניחים לפנינו 10-15 פיטריות גדולות ומנתקים מהן את הגבעול
- ממלאים כל פיטריה בנדיבות ומניחים על הכרישה עד שכל התבנית מלאה
- מניחים במרווחים הקטנטנים שבין הפיטריות ערמונים ועלי טימין לקישוט וארומה. שולחים לתנור שחומם מראש על 180 מצב עליון תחתון ל20 דקות ראשונות.
- כעבור 20 דקות הפיטריות יתכווצו אז נכניס לתוך התבנית עוד פיטריות ממולאות ונצמיד… אופים רבע שעה נוספת ואם צריך חוזרים על הכנסת פיטריות נוספות עד שכל התבנית מלאה
- תוך כדיי אפייה הפיטריות יגירט הרבה מים להמשיך לאפות על 160 חצי שעה נוספת עד שכל המים מתאדים והפיטריות והכרישה מקורמלים.
(סך הכל זמן אפייה – שעה).