פטריות ממולאות עם כרישה וערמונים מקורמלים - ‎⁨שנהב בנימין

time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל שעה וחצי
difficulty
רמת קושי - בינוני
5 servings
כמות מנות

מצרכים

  • סלסילת פטריות זוגית
  • 1 כרישה גדולה
  • 1 חבילת ערמונים
  • עשבי תיבול (כל כך מומלץ): מרווה, טימין, בזיליקום
  • 20 גרם קוביות חמאה קרות
  • 2 כפות סילאן
  • כפית שטוחה מלח גס

 

למילוי :

  • 1 גבינת ריקוטה/ גבינת שמנת
  • 1 כוס מוצרלה / צהובה מגורדת
  • חופן עליי בזיליקום קצוצים
  • חופן אגוזי מלך קצוצים
  • פטריות קטנות חתוכות לקוביות
  • כרישה קצוצה לרצועות
  • חצי כפית מלח
  • פלפל שחור

הוראות הכנה

  1. מתחילים עם המילוי : חותכים חתיכה קטנה של כרישה לרצועות דקות ומתוך סלסילת הפיטריות לוקחים את הקטנות ביותר וקוצצים אותן לקוביות
  2.  ⁠במחבת חמה עם מעט שמן זית מקפיצים את הכרישה והפיטריות עם מלח ופלפל עד שהכל מתרכך ונקי מנוזלים
  3. קערה שופכים את 2 סוגי הגבינות, עלי בזיליקום קצוצים, אגוזי מלך קצוצים , את הפיטריות והכרישה שהקפצנו ומתבלים במעט מלח , מערבבים הכל לתערובת מחרפנת (תטעמו)
  4. בתבנית מרופדת נייר אפייה מניחים רצועות כרישה, קוביות חמאה, מעט סילאן, מלח גס ומרווה.
  5.  ⁠מניחים לפנינו 10-15 פיטריות גדולות ומנתקים מהן את הגבעול
  6. ⁠ממלאים כל פיטריה בנדיבות ומניחים על הכרישה עד שכל התבנית מלאה
  7. מניחים במרווחים הקטנטנים שבין הפיטריות ערמונים ועלי טימין לקישוט וארומה. שולחים לתנור שחומם מראש על 180 מצב עליון תחתון ל20 דקות ראשונות.
  8. כעבור 20 דקות הפיטריות יתכווצו אז נכניס לתוך התבנית עוד פיטריות ממולאות ונצמיד… אופים רבע שעה נוספת ואם צריך חוזרים על הכנסת פיטריות נוספות עד שכל התבנית מלאה
  9. ⁠תוך כדיי אפייה הפיטריות יגירט הרבה מים להמשיך לאפות על 160 חצי שעה נוספת עד שכל המים מתאדים והפיטריות והכרישה מקורמלים.
    (סך הכל זמן אפייה – שעה).

מתכונים דומים

  • כריך פסטרמה ורוטב חלפיניו

    כריך פסטרמה ורוטב חלפיניו של תמרה - יקיר שוקרון

  • טורטייה בשר בקר ב-3 דקות

    טורטייה בשר בקר מושחתת עם רטבים של תמרה ב-3 דקות

  • אגרול תאילנדי שאפשר להכין בבית בקלות

    אגרול תאילנדי שאפשר להכין בבית בקלות - נדב גלר

  • כדורי אורז ופטריות

    כדורי אורז ופטריות

  • באגט סרוולד איטלקי ותאנים - חגית גורן ונועה קרליק

  • לכל המתכונים