פטריות פורטבלה או פורטובלו
כמה מילים על פטריית פורטבלה
פטריות פורטבלה, או כפי שיש המכנים אותה 'אחותה' של פטריית השמפיניון, הפכו למרכיב מרכזי במטבח הישראלי. בעלות גוון חום עמוק וארומה משכרת, פטריות פורטבלה תפסו מעל 15% משוק צריכת הפטריות בישראל בחמש השנים האחרונות. אף שהן פחות מוכרות מאחותן הקטנה, פטריית השמפיניון, כל מי שטעם את פטריות הפורטבלה לא יכול להפסיק.
פטריות פורטבלה נהדרות לבישול במגוון צורות: מטוגנות, מוקפצות, ממולאות במרקים, או כסטייק על האש. הן נחשבות למעדן אמיתי שיכול לשדרג כל ארוחה. גלו מתכונים עם פטריות פורטבלה או פורטובלו באתרנו והצטיידו באריזה אחת לפחות לארוחה הבאה שלכם.
פטריות פורטבלה שלנו
צמד פטריות בייבי בלה
זוג סלסלאות של פטריות פורטבלה קטנות וטריות לשילוב בסלט, פיצה, מאפים ובעצם בכל ארוחה.
סטייק פורטבלה
מגשית עם פטריות גדולות ובשרניות מתאימות לצלייה על הגריל - לא לשכוח להשרות במרינדה טעימה כמה דקות לפני הצלייה, ממכר ראו הוזהרתם.
פטריות פורטבלה - טעמים ובריאות בכל פטרייה
פטריות פורטבלה, גם ידועות כפורטובלו או פורטובלה, הן מין של פטריית Agaricus bisporus בסיסה אכיל. פטריית הפורטבלה גדלה באופן טבעי באירופה וצפון אמריקה ומגודלת מסחרית במעל 70 מדינות, והיא אחת מהפטריות הנצרכות ביותר בעולם. בישראל, אף שהפקועה נדירה במקצת וגדלה בעיקר בחורף (נובמבר עד מרץ), במרינה ניתן למצוא אותה בכל ימות השנה. פטריות הפורטבלה הן הנפוצות ביותר אחרי פטריות השמפיניון במתקני הגידול התעשייתיים ומהוות כ-15% מכלל צריכת פטריות המאכל במדינה.
פטריות פורטבלה עשירות במינראלים חיוניים כמו מגנזיום, נחושת ואשלגן, שחיוניים לבריאות הלב, העצבים והשרירים. רוצים לגלות כיצד לשלב את פטריות פורטבלה במתכונים שלכם? צפו במתכונים עם פטריות באתר והתחילו להכין ארוחות בריאות וטעימות.
* חלק מהמידע לקוח מ-Wikipedia
פטריות פורטבלה מכילות כ-
קלוריות ל- 100 גרם
מהווה מזון בריא ומשמשת גם כתחליף בשר.
פטריות עשירות בויטמינים ומירליים במיוחד בויטמינים מקבוצת
בנוגדי חמצון כמו סלניום וגלוטתיון –מחקרים מצאו שאכילת פטריות מסייעת בהגנה על התאים ומפחיתה מחלות כרוניות ודלקת.