נבטים טריים ובריאים - סוגי נבטים
כמה מילים על נבטים
מרינה היא בין חלוצות מגדלי הנבטים בישראל. נבטים, הידועים בעיקר מהמטבח האסיאתי, מוערכים במזרח אסיה בזכות הערכים התזונתיים הגבוהים שלהם. כאשר מנביטים קטניות, הערכים התזונתיים מוגברים, מה שמוסיף טעם משובח ותוספת בריאה לכל ארוחה. כל קטניה אפשר להנביט ולקבל מעדן המושלם לשילוב בסלט, מרק, תבשיל או אפילו בכריך.
הנבטים שלנו
נבטים סינים
הנבטה של שעועית מש עדינה בתהליך הידרופוני מביאה תוצאה טעימה ומאפיינת את המטסח האסיאתי , תוספת רעננה והבריאה לסלטים , כמצע להגשת מנות דגים ושבר , בתיבול עדין מושלם
נבטי אלפלפא
הנבטה של זרעי תיתלן מביאה תוצאה טעימה , בריאה ומשפרת מושלמת למנות גבינות , דגים , וסלט חי
נבטי חמניה
הנבטה של זרעי חמניה על כל ערכיהם התזונתיים מביאה תוצאה מדיהמ , משפר טעם בעל טעם ארומטי מודגש לשימוש בסלטים כתוספת למנת בשר או דגים
יתרונות הנבטים: תהליך הנביטה וערכים תזונתיים
נביטה היא תהליך שבו זרעים וקטניות מונבטים ובסופו של דבר נאכלים גולמיים או מבושלים. כאשר הזרעים מושרים במים לפרק זמן מסוים, הם נובטים ומפתחים זנב צמח היוצא מבין חלקי הזרע. הנביטה גורמת לשכבות החיצוניות להיקרע ולאפשר לצמיחה צעירה. הנבטה משפרת את הערך התזונתי של הדגנים או הקטניות, ומעשירה אותם בויטמינים ומינרלים. לנבטים יש זמינות מוגברת של חומרים מזינים, פעילות נוגדת חמצון, ותמיכה בתהליך העיכול. תזונה מבוססת נבטים היא טעימה, טרייה ומעשירה.
רוצים לגלות איך לשלב נבטים במתכונים שלכם? צפו במתכונים באתר והתחילו להכין ארוחות מזינות וטעימות.
נבטים מכילים סיבים תזונתיים
ערך תזונתי ל-100 גרם
נבטים הינם מזון מלא בריאות מן הצומח ועשירים בויטמינים ומינרלים
חומצה פולית מקבוצת ויטמין B המסייעת לפעילות תקינה של מערכת העיכול, למניעת אנמיה ועוד תפקידים נוספים בגוף.